«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Αντιφασιστική συναυλία στο Αγρίνιο

 AΓΡΙΝΙΟ: Εκδήλωση- Συναυλία του Σ.Α.Σ.Α. με θέμα «Τσάκισε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»
Σήμερα Σάββατο 23 Μάρτη 2013 με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στην πλατεία Μαρία Δημάδη: (Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, γραμματέας της οργάνωσης του ΕΑΜ στην συνοικία Ντούτσαγα στην πόλη του Αγρινίου, γνωστή για την αντιφασιστική δράση της το 1944) Μια   εκδήλωση-συναυλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αγρινίου (ΣΑΣΑ), με θέμα «Τσάκισε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»...
Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτήν την πρωτοβουλία, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης και απομόνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Στην ομιλία του ο μαθητής Φράγκος Φωκίωνας  , εκ μέρους της γραμματείας του Σ.Α.Σ.Α. τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:
«Συναγωνιστές μαθητές,
Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αγρινίου διοργανώνουμε σήμερα τη συναυλία μας με θέμα «Τσακίζουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γέννησε». Όπως λέει και το τραγούδι  «ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον, οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν». Ο φασισμός λοιπόν δεν φέρνει τίποτα καινούριο. Είναι μια πολύ παλιά και σάπια ιδεολογία. Το σύστημα που τον γέννησε λέγεται καπιταλισμός. Αυτό το σύστημα εκτός από φασίστες και νεοναζί γεννάει κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, ανεργία. Αυτό το σύστημα φταίει για το χάλι του σημερινού σχολείου, για τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.»

Και στη συνέχεια στην υπόλοιπη ομιλία του, που μαζικά και προσοχή παρακολουθούσαν μαθητές και γονείς :

«Συναγωνιστές,
Η συναυλία αυτή είναι μία από τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για να γνωρίσουν οι μαθητές  το βρώμικο ρόλο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Μέσα σε αυτό το σύστημα έχει και η Χρυσή Αυγή το δικό της ρόλο.
Αυτός ο ρόλος της είναι βρώμικος.
Η Χρυσή Αυγή είναι  το σκυλί του συστήματος, είναι με τους εκμεταλλευτές.
Χτυπάνε σήμερα τους μετανάστες και τους συμμαθητές μας αλλά αύριο θα χτυπάνε όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον τολμήσει να αντιδράσει.
Στόχος της είναι να τσακίσει το λαικό κίνημα.



Ας δούμε κάποια παραδείγματα:
·        Την ίδια ώρα που εμφανίζεται με αντισυστημικό προφίλ παράλληλα υποστηρίζει τους μεγαλοεπιχειρηματίες στέλνοντας τους φτηνά εργατικά χέρια με 15 ευρώ μεροκάματα.
·        Ζητά απολύσεις στο δημόσιο, όπως ακριβώς και η κυβέρνηση
·        Υπάρχει για να παίζει βρώμικο ρόλο σε κινητοποιήσεις εργαζομένων όπως για παράδειγμα στην ΑΓΝΟ, την Χαλυβουργία και αλλού που πριν τα ΜΑΤ προηγήθηκαν οι Χρυσαυγίτες.
·        Ζητάει να μην πολυφορολογούνται οι εφοπλιστές και οι καραβάρες τους
·        Κάνει επιθέσεις σε μαθητές, Έλληνες και ξένους, με στιλέτα και ρόπαλα επειδή ήθελαν να συμμετάσχουν στην απεργία.
·        Ζητάει από την κυβέρνηση να στείλει τα ΜΑΤ για να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων όπως έκανε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
·        Παρουσιάζει τους μετανάστες ως εχθρούς για να μας αποκρύψει τους πραγματικούς εχθρούς, δηλαδή τα αφεντικά που ματώνουν κάθε μέρα του εργαζόμενους γονείς μας.
·        Μόλις πριν λίγο καιρό συναντήθηκε μέσα στη Βουλή με τους νεοναζί της Γερμανίας, τους Υμνητές του Χίτλερ. Αυτούς δηλαδή που κυνηγάνε, χτυπάνε και δολοφονούνε τους Έλληνες εργαζόμενους και μαθητές στη Γερμανία. Γιατί στη Γερμανία οι Έλληνες είναι οι μετανάστες.
·        Σε μπλογκ της χρυσής αυγής Ρόδου, ονειρεύονται επαναλειτουργία της Μακρονήσου για να κλείσουν μέσα αγωνιστές.

Μάλιστα πριν λίγο μέρες μέσω του εκπροσώπου της Κασιδιάρη δήλωνε πως συμφωνεί με την ύπαρξη και την ελεύθερη χρήση των υποκατάστατων στα ναρκωτικά και τη χρήση της μεθαδόνης.
Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή, όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό.

Συναγωνιστές,
Εδώ και καιρό εμείς και πολλοί συμμαθητές μας οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στη Χρυσή Αυγή, το φασισμό και το ρατσισμό γιατί ξέρουμε πως δεν μας χωρίζει το χρώμα, η θρησκεία, η εθνικότητα. Ξέρουμε πως είμαστε ίσοι.
Για αυτό το λόγο πήραμε κάποιες πρωτοβουλίες που πρέπει να τις συνεχίσουμε σε κάθε σχολείο.
Βάψαμε τα σχολεία μας με όμορφα αντιφασιστικά συνθήματα.
Σβήσαμε από όλους τους τοίχους τις σβάστιγκες και τους αγκυλωτούς σταυρούς.
Μοιράσαμε στους συμμαθητές μας σκίτσα, αφίσες προκηρύξεις.
Συζητήσαμε στα 5μελή και τα 15μελή.
Αυτά όλα πρέπει να συνεχίσουμε να τα κάνουμε.
Μαζί μας ειναι όλοι οι μαθητές. Όλοι λένε ότι συμφωνούν.

Είχαμε όμως και κάποιους απέναντι μας και αυτοί ήταν αρκετοί καθηγητές οι οποίοι μας έλεγαν ότι δεν πρέπει να μοιράζουμε ανακοινώσεις στα σχολεία και έκαναν μαθήματα ντροπής στις τάξεις μας λέγοντας πως καλά έκαναν και εκτέλεσαν αγωνιστές εδώ στον τόπο μας (120 στην Αγ. Τριάδα) , εξισώνοντας τους φασίστες με τους πρωτοπόρους αγωνιστές.

Αυτοί οι καθηγητές είτε το θέλουν είτε όχι είναι με τους φασίστες γιατί όποιος δείχνει ανοχή και δέχεται να υπάρχουν οι φασίστες αλλά εμποδίζει τους αγωνιστές τότε δεν παίζει καλό ρόλο.

Μάλιστα  σε ένα σχολείο της Αθήνας μαθητές μοίραζαν τις ανακοινώσεις τους στους συμμαθητές τους όπου δέχτηκαν επίθεση από τους Χρυσαυγίτες. Η στάση των καθηγητών και εκεί ήταν απαράδεκτη διότι έδωσαν αποβολή στα παιδιά που μοίραζαν τις ανακοινώσεις.

Πολλοί καθηγητές έλεγαν πως η Χρυσή Αυγή πλέον είναι στη Βουλή και είναι νόμιμο κόμμα οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Δεν μας καίγεται καρφί αν η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο Κόμμα. Είναι νεοναζί, ρατσιστές, φασίστες και εγκληματική συμμορία. 

Και το δηλώνουμε ξεκάθαρα. Και τι έγινε που το λέει ο νόμος; Ο νόμος λέει και ότι εμείς και η οικογένειες μας θα ζουμε με 500 ευρώ.
Θα τον σεβαστούμε ή θα παλέψουμε για την ανατροπή του;
Δεν σεβόμαστε κανένα νόμο που είναι ενάντια σε εμάς και την οικογένεια μας.

Συναγωνιστές
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι τους φοβόμαστε. Ποντάρουν στο φόβο και την υποταγή.
Το ξέρουμε πολύ καλά. Το έχει δείξει και η ιστορία. Το οργανωμένο κίνημα μπορεί και θα τσακίσει τους φασίστες και το σύστημα που τους γέννησε.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να ζει ο λαός αδερφωμένος, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση και να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην αφήνουμε καμία ενέργεια τους αναπάντητη. Να τους αποκαλύπτουμε παντού, να τους απομονώνουμε.
Στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου κανένας μαθητής να μην δεχτεί να παρελάσει μπροστά σε εκπρόσωπο της χρυσής αυγής, τους γυρνάμε κεφάλι.
Να δείξουμε αλληλεγγύη στους μετανάστες συμμαθητές μας ώστε και αυτοί να μπουν στο κίνημα, να δυναμώσουν οι αγώνες, να δυναμώσει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αγρινιου.

Δεν θα περάσουν λοιπόν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής την πόρτα των σχολείων μας. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας, έξω τα φασιστικά σύμβολα τους, οι σάπιες ιδέες τους.»
Η συζήτηση με μαθητές που παραβρέθηκαν ήταν πλούσια και οι παραβρισκόμενοι δέχτηκαν πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, από πολλούς περαστικούς και γονείς των μαθητών.
ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
Στη συναυλία συμμετείχαν τα μαθητικά συγκροτήματα της πόλης μας: "PROJECT FOUR 4", " ROJO VINOS", "ΕΝΑΛΛΑΞ", και "REST  N  SHIELD"