«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε άμεσα η κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας στον Πλάτανο Ηλείας

Δράστες είναι τρεις αλλοδαποί οι οποίοι και συνελήφθησαν
Συνελήφθησαν σήμερα (21-3-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου, τρεις αλλοδαποί άνδρες  υπήκοοι...
Βουλγαρίας, ηλικίας 55, 42 και 19 ετών σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα χθες (20-3-2013) αργά το βράδυ, στον Πλάτανο Ηλείας, οι  τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό της Αγiας  Μαύρας στον Πλάτανο Ηλείας αφαιρώντας από το παγκάρι άγνωστο χρηματικό  ποσό.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών  διενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα  τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους λίγη ώρα αργότερα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά  εργαλεία, καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν αφαιρέσει το  οποίο αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον ιερέα του Ιερού Ναού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.


Συνελήφθη 32χρονος για κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη προχθές (20-1-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από  Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του ποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση κλοπών και δήλωση ψευδών στοιχείων.

Ειδικότερα ο 26χρονος αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή μηχανή φαρμακείου στην Πάτρα, αλλά έγινε αντιληπτός από την  παθούσα και τράπηκε σε φυγή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση του δράστη  ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον  εντοπισμό του λίγη ώρα αργότερα και τη σύλληψη του.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι σε βάρος  του, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Πατρών ύψους τριών μηνών, για κλοπή, ενώ κατά τη σύλληψη του για να  παραπλανήσει τις Αρχές δήλωσε ως στοιχεία ταυτότητας του, τα στοιχεία  του αδερφού του.

Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο δράστης είχε  διαπράξει το τελευταίο πεντάμηνο άλλες τέσσερις κλοπές - απόπειρες σε  καταστήματα στη Πάτρα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 540 
ευρώ.

Για τη διάπραξη των κλοπών, ο 32χρονος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη  μεθοδολογία, αφού εισέρχονταν στα καταστήματα με το πρόσχημα της  αγοράς προϊόντων και εκμεταλλευόμενος την απασχόληση των υπαλλήλων  αφαιρούσε χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Επισημαίνεται ότι ο 32χρονος είχε συλληφθεί κατʼ επανάληψη στο  παρελθόν για διάπραξη κλοπών και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και  κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη  ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.