«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, με συνέπεια και συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και των Φορέων, συμμετέχει ενεργά και στην πρώτη γραμμή για την αυτονομία του Τ.Ε.Ι. που πρώτος έβαλε από τις 2 Φεβρουαρίου 2013, με ανοικτή επιστολή του Προέδρου του κ. Γ. Ατσαλάκη, καθώς και την του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Ο Δ.Σ.Μ. απ’ την πρώτη στιγμή σε συμπαράσταση των απεργών πείνας, Δημάρχου Μεσολογγίου και μελών του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, αποφάσισε 2ωρες αποχές απ’ τα καθήκοντά τους των...
μελών του, Δικηγόρων Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Ξηρομέρου, κάθε μέρα και μέχρι τη λήξη της έσχατης αυτής μορφής αγώνα.
Μετά την σημερινή, Τετάρτη (20/3) αναγκαστική διακοπή της απεργίας πείνας με την μεταφορά του ενός εξ αυτών στο Νοσοκομείο, συνήλθε έκτακτα μετά από πρόσκληση του Προέδρου το Δ.Σ. και αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα του Τ.Ε.Ι., όπου μέρος των αιτημάτων μας έγινε δεκτό και παλεύουμε για το καίριο ζήτημα της αυτονομίας (έδρας), το Τμήμα ΘΕΚΑ κ.ά., αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση των κινητοποιήσεων (2ωρες αποχές) και καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση και κινητοποίηση Φορείς και Λαό της περιοχής μας, που θα υποστηρίξει στην συνερχόμενη έκτακτη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, σήμερα στις 6:30 το απόγευμα.
Δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε νομικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα αιτήματά μας, όπου θα παραστούμε και θα καταθέσουμε κοινό Υπόμνημα με την κατάθεση προς νομοτεχνικό έλεγχο (νομιμότητα) του υπό έκδοση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αναμένουμε.
Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον συμπολίτη μας καθηγητή Διοικητικού Δικαίου κ. Σπ. Βλαχόπουλο, που ήλθε και συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο κ. Γ. Ατσαλάκη και για το σκοπό αυτό επισκέφθηκαν και τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Π. Κατσούλη και επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου κ. Β. Πολίτη – Στεργίου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου                                                      Εκ μέρους του Δ.Σ.
20 Μαρτίου 2013