«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Γευστικά μονοπάτια στο www.myagrinio.gr!

 Πατήστε ΕΔΩ:www.myagrinio.gr

Γευστικά μονοπάτια
Μια νέα σειρά εκπομπών ξεκινά στο myagrinio.gr τη δικτυακή τηλεόραση του agrinioculture.gr, τα «Γευστικά μονοπάτια». Πρόκειται για μια περιηγητική εκπομπή που με βάση τις γεύσεις κάθε τόπου, μας ταξιδεύει σε αυτόν με σκοπό να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Σκοπό έχει να βγάλει στην επιφάνεια τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής μας χωρίς όμως να περιορίζεται αποκλειστικά γι΄ αυτό.
Σε μια δύσκολη εποχή στηρίζουμε τον τόπο μας προτείνοντας...
εύκολες αλλά ταυτόχρονα πανέμορφες αποδράσεις που ίσως για τους αρκετούς να είναι άγνωστες. Με τη χαλαρή και συνάμα ταξιδιάρικη διάθεση του Γιώργου Κατσιπάνου που παρουσιάζει την εκπομπή, θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε πανέμορφες εικόνες του τόπου μας ενώ ταυτόχρονα να γνωρίσετε παραδοσιακές συνταγές, βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας, εύκολες, γρήγορες, αλλά και φθηνές που μπορεί ο καθένας να φτιάξει σπίτι του και να τις χαρεί με τους δικούς του ανθρώπους. Ελάτε να ανακαλύψουμε το «ευ ζην» μέσα από γευστικά μονοπάτια με απλά καθημερινά πράγματα, και πάνω από όλα στο τόπο μας!
Πρώτο επεισόδιο
Στο πρώτο επεισόδιο η περιήγηση ξεκινά από το Θέρμο την αρχαία Μητρόπολη της Αιτωλίας. Ξεκινάμε από το Μέγα Δένδρο τον τόπο που γεννήθηκε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Στο Θέρμο οι φιλόξενες γυναίκες του Συνεταιρισμού Γυναικών Θέρμου «Αιτωλική Γη» μας μιλούν για το συνεταιρισμό και μας μαγειρεύουν παραδοσιακή τυρόπιτα. Επόμενη στάση η Μονή της Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα Θέρμου και το σημείο όπου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε το κρυφό σχολειό. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με τον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αφού βέβαια στη διαδρομή απολαύσουμε τη θέα της Τριχωνίδας και κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις στα γραφικά καφενεδάκια των χωριών του Θέρμου για καφέ και τσίπουρο.