«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για αρπαγή και παράνομη κατακράτηση ομοεθνή του

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των δικαστικών Αρχών

Ο απαχθέντας είχε εντοπιστεί και ελευθερωθεί μετά από επισταμένες αστυνομικές έρευνες


Συνελήφθη χθες (13-4-2013) το βράδυ, στην Ανδραβίδα, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομική Διεύθυνσης Ηλείας, ένας 20χρονος αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Μπαγκλαντές, σε βάρος του όποιου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Αμαλιάδος για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής  οργάνωσης, της αρπαγής, της ληστείας και...
της εκβίασης.

Ο 20χρονος ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας, αποτελούμενη από εννέα  υπηκόους Μπαγκλαντές, οι οποίοι την 28-3-2013 το μεσημέρι είχαν  απαγάγει έναν 22χρονο ομοεθνή τους, τον όποιο μετέφεραν και δέσμευσαν  σε αυτοσχέδιο παράπηγμα απαιτώντας την καταβολή του χρηματικού ποσού  των 5.000 ευρώ από τον ίδιο και από συγγενικά του πρόσωπα στο Μπαγκλαντές.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις ενέργειες των αστυνομικών είχε εντοπιστεί  και ελευθερωθεί ο 22χρονος απαχθέντας, ενώ είχε συλληφθεί ένας 25χρονος που ήταν αρχηγικό μέλος της οργάνωσης. (Σχετικό το από  31-3-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Στην κατοχή του δράστη οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία  κινητά τηλέφωνα με επτά κάρτες sim  και το χρηματικό ποσό των 2.615  ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας,  ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων συνεργών συνεχίζονται.