«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ… Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Το Σάββατο 30 Μάρτη
 έγινε στο Αγρίνιο εκδήλωση
 με θέμα τη δημοκρατία
και αφορμή τα γεγονότα στη Χαλκιδική.
Αυτή ήταν η αφίσα της εκδήλωσης
Την Τετάρτη 10 Απρίλη στις 3 το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας φορώντας κουκούλες σαν δυνάμεις κατοχής, εισέβαλαν σε σπίτια κατοίκων στην Ιερισσό( χωρίς ένταλμα, σπάζοντας τις πόρτες, τρομοκρατώντας παιδιά) και συνέλαβαν 2 πολίτες.

  Ακολουθεί  δήλωση του Στάθη Β. Παναγούλη (αδελφού του Αλέκου Παναγούλη) :
«Η  εισβολή στις 03:00 τα ξημερώματα σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής που  τους έσπασαν τις πόρτες, για να τους συλλάβουν, μας γυρνά τις  μνήμες 46 χρόνια πίσω, τον Απρίλη του 1967, όταν με τον ίδιο τρόπο τις  νύχτες εκείνες και τις ίδιες  μεθόδους συνέλαβαν 6.000 πολίτες στέλνοντάς τους στα ξερονήσια, τις φυλακές  και τα κολαστήρια των βασανιστηρίων.
Ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θυμίζει τους Υπουργούς της Χούντας, Τοτόμη και Λαδά».

Επίσης η  καταγγελία της Γραμματείας Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ:

«Ξέρουμε πως ο στόχος δεν είναι να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά να γίνει πάση θυσία η επένδυση ενός πολυεθνικού ομίλου, που δίνοντας ψίχουλα στην τοπική κοινωνία σε σχέση με τις ανάγκες της, θα ληστέψει τον λαϊκό πλούτο και θα ρημάξει την περιοχή.
Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να καταδικάσει τον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και να αντιδράσει οργανωμένα ενάντια σε αυτές τις αντιδραστικές πρακτικές.
Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την παράδοση του πλούτου της περιοχής στα μονοπωλιακά συμφέροντα»...
Eπίσης ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ :
"Σήμερα τα ξημερώματα η Ελληνική Αστυνομία επιδόθηκε σε επίδειξη αυταρχισμού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές έφοδοι τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπάσιμο των πορτών και οι συλλήψεις πολιτών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, φέρνουν στο νου σκηνές από παλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής.
Είναι προφανές, ότι αυτό το τρομοσόου δεν έχει καμία διωκτική σκοπιμότητα: οι συλληφθέντες είναι πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μόνιμη και σταθερή κατοικία, και, το κυριότερο, έχουν προσέλθει αρκετές φορές στο παρελθόν για κατάθεση.
Ο πραγματικός στόχος της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία για να σταματήσει να διαμαρτύρεται ενάντια στην καταστροφική λειτουργία των μεταλλείων. Μια πολιτική που αψηφά την τοπική κοινωνία και οδηγεί σε τεράστιες περιβαλλοντικές βλάβες δεν μπορεί να επιβληθεί παρά με την κρατική βία."
Η κυβερνητική υποταγή στα συμφέροντα της διαπλοκής οδηγεί στον αυταρχικό κατήφορο και την έκρηξη της βίας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πρέπει να φύγουν για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνίας."
Τέλος  ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
΄΄…….Η κυβέρνηση προκαλεί καθώς λειτουργεί σαν μπράβος της Eldorado και των συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα που στοχεύει σε κέρδη μέσα από τη λεηλασία του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας.
 Αυτή είναι η ανάπτυξη του Σαμαρά και των στηριγμάτων του: καταστροφή παντού για να γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κεφαλαίου. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που απλώνει δίχτυ προστασίας στη Λίστα Λαγκάρντ, στη Ζήμενς και στην εργοδοσία, ενώ εξαθλιώνει καθημερινά των εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση και ο Δένδιας δεν είναι σε θέση να κατηγορούν για τρομοκρατία. Είναι ένοχοι οι ίδιοι για αστυνομική τρομοκρατία, στηρίζονται στην τρομοκρατία των στρατευμένων στο Μνημόνιο ΜΜΕ. Η τρομοκρατία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που βυθίζει στη φτώχεια και την απελπισία την κοινωνία είναι ο μεγάλος κίνδυνος για το λαό.
Δεν είναι απομονωμένο χωριό η Ιερισσός, αλλά έχει την στήριξη και την αλληλεγγύη του καθενός που υποφέρει αλλά και αγωνίζεται.
 Το Μαξίμου είναι μια απομονωμένη Βαστίλη, ένα άντρο της τυραννίας.
Ο λαός της Ιερισσού και της Χαλκιδικής έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για το μέλλον των παιδιών και του τόπου του, για το μέλλον όλων μας. Αυτό το δικαίωμα δεν σβήνει με κανένα νόμο που ψηφίζουν οι προσκυνημένοι των Μνημονίων. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ανατροπή της βαρβαρότητας στη Χαλκιδική και σε όλη τη χώρα.
 
Απαιτούμε τώρα την απελευθέρωση των συλληφθέντων και τον τερματισμό κάθε δίωξης.
Να φύγουν οι δυνάμεις κατοχής από την περιοχή και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων.
Έξω οι χρυσοθήρες από τη Χαλκιδική μαζί με τα τσιράκια και τους υποστηρικτές τους, από την κυβέρνηση και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής μέχρι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ΄΄

                  ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΑ;
 ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ;                                         
                             
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  


Το βίντεο από την εκδήλωση στο Αγρίνιο για το θέμα της δημοκρατίας σήμερα με αφορμή τον αγώνα των κατοίκων στη Χαλκιδική ΕΔΩ:

http://www.rogmi.gr/v2/index.php/2012-03-23-17-50-59/2012-04-01-20-27-56/426--lh-r.html