«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για την Χ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ANAKOINΩΣΗ

 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτό το ναζιστικό μόρφωμα δεν έχει θέση στις γιορτές μνήμης και τιμής του λαού μας. Ο φασισμός- ναζισμός είναι αποδεδειγμένα εχθρός του λαού. Οι υμνητές και ιδεολογικοί απόγονοι του φασισμού χθες ήταν με το Χίτλερ, συνεργάτες των Γερμανών, δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες, ενώ επί χούντας ήταν βασανιστές του λαού. Πάντα ήταν απέναντι στο λαό που αγωνιζόταν. Από την μια ήταν ο φασισμός και όσοι τον στήριζαν και από την άλλη ήταν η εργατική τάξη και ο λαός. Σήμερα παίζουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο...
στο πλάι της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο πατριωτισμός τους σταματά εκεί που ξεκινάνε να θίγονται τα συμφέροντα των αφεντικών τους, των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.

Η Χρυσή Αυγή, αυτή η εγκληματική ναζιστική-φασιστική οργάνωση, δεν αρκεί ότι υμνεί τον Χίτλερ του χθες. Υμνεί και δρα σαν Χίτλερ του σήμερα. Χτυπά ανήμπορους μετανάστες, κάνει τον πλασιέ των επιχειρηματιών, χτυπάει απεργούς, στήνει δουλεμπορικά γραφεία. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των εφοπλιστών, δρώντας ως παρακράτος, φορώντας την κουκούλα. Όπως κουκούλα φοράγανε και το ΄40.

Ο ελληνικός λαός σήμερα αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ. Αγωνίζεται ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Αυτούς υπερασπίζεται η ναζιστική "Χρυσή Αυγή", ζητώντας φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, εξασφαλίζοντας φθηνούς εργάτες με 18ευρώ μεροκάματο στους βιομήχανους, χτυπώντας τους απεργούς στο σύνταγμα μαζί με τα ΜΑΤ, ενώ φτάνει στο σημείο να είναι ακόμη και υπέρ της πώλησης ελληνικών νησιών στο κεφάλαιο. Λειτουργεί με ψέματα, διαστρέβλωση της ιστορίας ,τρομοκρατία και ψευτοτσαμπουκά.

Πραγματικός τσαμπουκάς είναι οι αγώνες που δίνει το εργατικό ταξικό κίνημα και όσοι παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις μειώσεις μισθών, ενάντια στην καταπάτηση των συμβάσεων εργασίας, ενάντια στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, για εξασφάλιση μέτρων προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
Τσαμπουκάς είναι η μάχη της απεργίας για να μην περάσουν τα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή μας καθώς και ο αγώνας για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που γεννά μνημόνια.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να απομονώσουν τη δράση του φασισμού και ναζισμού στην πόλη μας και στη χώρα μας. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια και να εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Να σταματήσουν να ντροπιάζουν την ιστορία του τόπου μας. Καμιά ανοχή στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να τους απομονώσουν.
Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, να δυναμώσουμε τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές και να κάνουμε οργανωμένο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, για να ανατρέψουμε την πολική που την γεννάει. Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστοειδών. Ήδη σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας, όπου εμφανίζονται, ο λαός τους απομονώνει. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους σε Λαϊκή Συμμαχία και αντεπίθεση για να ανατραπεί η μήτρα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και το φασισμό. Για να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που παράγουν, για τη λαϊκή εξουσία.                                          ΑΓΡΙΝΙΟ 13.4.2013