«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δύο Υπουργεία επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για τις ατασθαλίες στο δήμο Αγρινίου

Επιβεβαιωμένες από ανεξάρτητους ελέγχους των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, οι καταγγελίες του τέως δημοτικού συμβούλου, για τις παράνομες αναθέσεις έργων στο Δήμο Αγρινίου.

Σχετικά με το κατηγορητήριο που βαρύνει δύο δημάρχους Αγρινίου και μεγάλο αριθμό νυν και τέως αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, του AgrinioNet.gr, οι καταγγελίες του...
τέως δημοτικού συμβούλου Αγρινίου, Δημητρίου Λυμπουρίδη, που κατέθεσε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αγρινίου την Άνοιξη του 2007, έχουν ήδη επιβεβαιωθεί και τεκμηριωθεί από δύο ανεξάρτητες έρευνες, μία  του υπουργείου Εσωτερικών και άλλη του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του τέως δημοτικού συμβούλου Αγρινίου σχετικά με τις δεκάδες παράνομες αναθέσεις έργων στο Δήμο Αγρίνιου την περίοδο 2002- 2006 και με εντολή του εισαγγελέα πρωτοδικών Αγρινίου προς το υπουργείο Εσωτερικών, απεστάλησαν δύο ελεγκτές του στο Δήμο Αγρινίου για έλεγχο. Αφού επί πολλές ημέρες οι δύο ελεγκτές προχώρησαν επί τόπου, σε γραφείο του δημοτικού μεγάρου που τους παραχωρήθηκε, σε σχετική έρευνα και κάλεσαν να καταθέσουν στοιχεία διάφοροι αρμόδιοι των δημοτικών υπηρεσιών, συντάξανε το πόρισμά τους το οποίο επιβεβαίωνε τις καταγγελίες του τέως δημοτικού συμβούλου Αγρινίου και το κατέθεσαν στην εδώ εισαγγελία, το Καλοκαίρι του 2009.

Επίσης, ο τέως δημοτικός σύμβουλος, μετά από την κατάθεση της πολυσέλιδης μηνυτήριας αναφοράς του με τα στοιχεία που είχε συλλέξει, στην εισαγγελία πρωτοδικών Αγρινίου, την ίδια χρονική περίοδο υπέβαλε σχετικό υπόμνημα και στο υπουργείο Οικονομικών. Από το υπουργείο αυτό, διατάχθηκε έλεγχος στον Δήμο Αγρινίου και μετά από πολύμηνη έρευνα δύο ειδικών ελεγκτών του, επιβεβαιώθηκαν και από αυτό οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου. Το σχετικό πόρισμα των δύο ελεγκτών του κατατέθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αγρινίου, επίσης το καλοκαίρι του 2009, για τα περαιτέρω.

Από τα πιο πάνω, συμπεραίνεται ότι τα στοιχεία που είχε συλλέξει ο δημοτικός σύμβουλος και τα οποία είχε καταθέσει με τη μηνυτήρια αναφορά του στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αγρινίου, δεν ήσαν απλά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του αλλά έχουν επιβεβαιωθεί με επίσημους ελέγχους, που είναι αδύνατον να αμφισβητηθούν. Έτσι καλό είναι να μην υποτιμάται η σοβαρότητα της υπόθεσης όπως, για διάφορους λόγους καταβάλλεται προσπάθεια από πολλούς, να υποβιβάσουν τη σοβαρότητα της όλης υπόθεσης. Κατά τη γνώμη μας η υπόθεση είναι πολύ καλά θεμελιωμένη και γι’ αυτό εμείς και μαζί μας πάρα πολλοί συμπολίτες μας, περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις εξελίξεις.