«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών, ενώ αναζητείται ένας  ακόμα συνεργός τους

Οι δράστες επιχείρησαν να πουλήσουν ναρκωτικά σε...
αστυνομικό που  προσποιούταν τον πελάτη

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (15)  κιλά κάνναβης, καθώς και το ταξί  που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας και κατοχής  μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
 Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές (6-4-2013) αργά το βράδυ, σε Πάτρα και Αθήνα, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36, 26  και 22 ετών σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα συνεργού τους, που  αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική  οργάνωση, εμπορία, μεταφορά και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών,  αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, σύμφωνα με τις οποίες η εγκληματική ομάδα κατείχε και πουλούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία με μέλος της, όπου μετά από  πολυήμερες διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε η αγορά επτά κιλών κάνναβης, έναντι του χρηματικού ποσού των 9.000,00 ευρώ.
 Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε προχθές (6-4-2013), ταυτόχρονη  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε Πάτρα και Αθήνα, κατά την οποία  Αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προσποιούμενος τον  πελάτη, συνάντησε τον 26χρονο στην Πάτρα, προκειμένου να προμηθευτεί  τα ναρκωτικά, ενώ έτερος αστυνομικός, την ίδια στιγμή θα παρέδιδε το  συμφωνημένο χρηματικό ποσό  στον 22χρονο στην Αθήνα.
Επίσης συνελήφθη ο 36χρονος, ο οποίος ως οδηγός αυτοκίνητού Δημοσίας  Χρήσης «ταξί», με έδρα την Αθήνα, επιτηρούσε από απόσταση τη συναλλαγή  του αστυνομικού με τον 26χρονο.
 Στην κατοχή του 22χρονου στην Αθήνα, οι αστυνομικοί βρήκαν και  κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες sim, ενώ σε έρευνα που  ακολούθησε στην οικία του στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής,  παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

• Οκτώ (8) αεροστεγώς κλεισμένες, αλουμινένιες συσκευασίες που  περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 8.335 γραμμαρίων
• Μία ηλεκτρονική ζυγαριά
• Πενήντα αλουμινένιες συσκευασίες όμοιες με αυτές που ήταν τα ναρκωτικά
• Μία ηλεκτρική συσκευή αεροστεγούς σφράγισης
• Δύο ακόμα κινητά τηλέφωνα με τρεις κάρτες sim
• Και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ
 Στην κατοχή του 26χρονου στην Πάτρα, οι Αστυνομικοί βρήκαν και  κατέσχεσαν δύο πλαστικές τσάντες με φερμουάρ, που περιείχαν επτά  δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 7.512 γραμμαρίων, δύο κινητά τηλέφωνα  με μια κάρτα sim και μικρό χρηματικό ποσό.

Όλα τα δέματα κάνναβης ήταν περιτυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη η οποία  συγκρατούσε στρώσης ελληνικού καφέ, αποσκοπώντας στην κάλυψη της  χαρακτηριστικής οσμής της κάνναβης κατά τη μεταφορά της.
 Σε έρευνα που ακολούθησε στο ταξί, που οδηγούσε ο 36χρονος, βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν τα εξής :

• Τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους  επτά γραμμαρίων
• Δύο κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα sim
• Το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ
• Ένα βιβλιάριο καταθέσεων
 Επίσης το «ταξί» που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο  μεταφοράς των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών  και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης  Ναρκωτικών Πατρών.


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, στο Αίγιο για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν χθες (7-4-2013) το βράδυ, στην Άβυθο Αιγιαλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 57 και 34  ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα των δραστών βρήκαν μία νάιλον συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 22  γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου  ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Αίγιο, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Κατασχέθηκαν έντεκα πλαστά 20ευρα

Συνελήφθη, προχθές (6-4-2013) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος  Σενεγάλης, ηλικίας 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε  δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα ο 31χρονος συνελήφθη από τους Αστυνομικούς καθότι  συναλλασσόμενος στη λαϊκή αγορά του Αιγίου διέθεσε στην κυκλοφορία  εννέα πλαστά χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στον συλληφθέντα,  βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα δυο πλαστά τραπεζογραμμάτια των 20 ευρώ  καθώς και το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ το οποίο προερχόταν την  διακίνηση των πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου ενώ οι  έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοιε αδικήματα συνεχίζονται.


Σύλληψη ημεδαπού, διωκόμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα (8-4-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 53 ετών,  καθότι εκκρεμούσε σε βάρος της Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των  Γερμανικών Αρχών για φοροδιαφυγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.