«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ : ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις 7 το απόγευμα η "Διέξοδος" με ιδιαίτερη χαρά  φιλοξενεί στους χώρους του Μουσείου της  επιστημονική ημερίδα  με θέμα "ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ" στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που σχεδίασαν   οι  "Ερωδιοί"   με τον γενικότερο τίτλο  "ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΗ" .
 Στην ημερίδα συμμετέχουν με  15λεπτες ομιλίες τους οι: 
Κωνσταντίνος Ρόκος (Πρόεδρος ΤΕΕ Αιτ/νίας) με θέμα : " Η τεχνική επιμέλεια για έναν τόπο έμφορτο ιστορίας και πολιτισμού".
- Δρ. Ευάγγελος Δημητρίου (Διεύθυνση Αλιείας) με θέμα : " Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου μπορεί να μην είναι ροκ (βραχώδης) είναι ΠΟΠ (προϊόν ονομασίας προέλευσης). Το πρόβλημα του χθές η ευκαιρία του αύριο"...

Σισία Ρούση (Γεωλόγος - Κέντρο Πληροφόρησης) με θέμα : " Σχεδιάζοντας το αύριο του Μεσολογγίου μέσα από το χθές του υγροτόπου".
Αριάδνη Βοζάνη (Επ. Καθηγήτρια  Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ) με θέμα :  " Στρατηγικές κατοίκησης σε υδάτινα όρια "
Πέτρος Μπαμπασίκας (Λέκτορας στο τμήμα  Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου  Πατρών) με θέμα : "Μετά την πόλη. Τοπία και νέες αστικές οικολογίες στο Μεσολόγγι".
Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος (Καθηγητής Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών) με θέμα : " Όταν οι πόλεις αγκαλιάζουν την αλιευτική δραστηριότητα. Τοπία και κοινωνικές προεκτάσεις".
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ