«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για πλαστά χαρτονομίσματα
Κατασχέθηκαν 2.000 ευρώ σε πλαστά 20ευρα
Οι δράστες θα τα προωθούσαν στην περιοχή της Ηλείας

Συνελήφθησαν χθες (3-4-2013) το απόγευμα, στα Καβάσιλα Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44, 40 και 31 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έλεγχο στο όχημα των τριών δραστών, τη στιγμή που...
εφοδιάζονταν με καύσιμα σε πρατήριο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 100 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι τρεις ημεδαποί είχαν προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα από την Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των πέντε ευρώ το καθένα και σκόπευαν να τα προωθήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Πέντε συλλήψεις για χρέη και καταδιωκτικά στην Πάτρα
Συνελήφθησαν σήμερα (4-4-2013) το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 41, 40 και 41 αντίστοιχα για χρέη προς το Δημόσιο καθώς και ένας 27χρονος Σομαλός και ένας 16χρονος Ρουμάνος σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα των δικαστικών αρχών.
Πιο συγκεκριμένα :
•    Σε βάρος του 40χρονου ημεδαπού και της 41χρονης συζύγου του, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της επεξεργασίας και πώλησης υαλοπινάκων, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους  157.185,12 ευρώ.
•    Σε βάρος του 41χρονου ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας ξυλείας, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους  81.940,81ευρώ.
•    Σε βάρος του 27χρονου Σομαλού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση κάθειρξης ύψους 10 ετών και χρηματική ποινής 30.500 ευρώ του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ναρκωτικά.
•    Σε βάρος του 16χρονου Ρουμάνου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής - σύλληψης του Γ’ Ανακριτή Πατρών για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.

Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών σε επτά Περιφέρειες της Χώρας

Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ ακόμα περιπτώσεις κλοπών φορτηγών

Από την έως τώρα έρευνα έχουν προφυλακιστεί έξι ημεδαποί, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος άλλων δέκα επτά

Συνεχίζονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές φορτηγών οχημάτων σε επτά Περιφέρειες της Χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση αυτή την 28-2-2013, ύστερα από ταυτόχρονη, οργανωμένη επιχείρηση, Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε Αττική, Αχαΐα, Ηλεία και Κορινθία, συνελήφθησαν επτά ημεδαποί άνδρες ηλικίας από 43 έως 23 ετών, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες, κλοπές και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση.  (Σχετικό το από 1-3-2013 Δελτίο Τύπου μας)

Από την μεθοδική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έως σήμερα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις ληστείες, πενήντα πέντε κλοπές οχημάτων και πέντε διαρρήξεις σε οικίες.

Το προανακριτικό υλικό που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί συμπληρωματικά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.