«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Επιστολή Π. Μοσχολιού με αφορμή την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Πάυλος Μοσχολιός με αφορμή την πρόταση –απόφαση του Υπουργού Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έστειλε την Δευτέρα 1 Απριλίου επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό, Υφυπουργό και τους Βουλευτές του Νομού.

Η επιστολή έχει ως εξής:
Σας στέλνω συνημμένα, τη νέα πρόταση!!! - απόφαση του Υπουργού Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έχω να παρατηρήσω τα εξής προκλητικά:
1.       Δημιουργείται ένα ακαδημαϊκό σχήμα στη Δυτική Μακεδονία, το ίδιο ακριβώς που είχαμε ζητήσει πρώτα εμείς και...
το είχε απορρίψει ο Υπουργός.
2.       Δημιουργούνται νέα τμήματα τη στιγμή που σε μας ο Υπουργός επικαλέστηκε ότι αυτό δεν είναι εφικτό για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας λόγω της οικονομικής κρίσης.
3.       Δημιουργείται ένα νέο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, τη στιγμή που αντίστοιχο τμήμα υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και για το οποίο έχουμε ζητήσει να αναβαθμιστεί σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.
4.       Που θα βρει άραγε, το Υπουργείο τους οικονομικούς πόρους για να προσλάβει μέλη ΔΕΠ στα νέα τμήματα.
Ταυτόχρονα, σας στέλνω την πρόταση που έχει καταθέσει η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας, από τις 30/11/2012 και την οποία ο Υπουργός δεν δέχτηκε.
Ως πότε λοιπόν θα υπάρχει αυτή η προκλητική και άνιση μεταχείριση για το Νομό μας;
Ως πότε θα αποδεχόμαστε αποφάσεις που δεν υπηρετούν ούτε καν στοιχειωδώς την έννοια του δικαίου;
Σας καλώ όλους, ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και Υφυπουργό κ. Κώστα Καραγκούνη, ΣΗΜΕΡΑ κιόλας, να απαιτήσουμε η λύση που εφαρμόστηκε στη Δυτική Μακεδονία να εφαρμοστεί και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.