«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών. Να δεις τι σου χω για μετά!

ΡΑΣ

Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπέιρωση
«ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΟΣΑΔΩΝ!»
Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών. Να δεις τι σου χω για μετά!
Η δουλική συγκυβέρνηση των τροϊκανών κατακτητών αφού πρώτα έφεραν τους εργαζόμενους να μην μπορούν να αντισταθούν αποτελεσματικά και σε αυτό δεν φταίει μόνο η αριστερά σε όλες τις εκδοχές της, εκμεταλλεύεται ότι μια  ολόκληρη γενιά εργαζομένων δεν έμαθε τι πάει να πει εργατικός αγώνας, διότι τους «κοίμισαν» τα κόμματα εξουσίας με μια ατομική και κυβερνητικο-συνδικαλιστική συνδιαλλαγή εξασφαλίζοντάς τους ένα καλό μεροκάματο. Έτσι φτάσαμε σήμερα τα εθνικά τσιράκια να παίρνουν πίσω με βία ότι με αγώνες και...
συμβιβασμούς είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι τον προηγούμενο αιώνα! Οι υπάλληλοι της Μέρκελ ισοπεδώνουν αξίες και θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη, τη παιδεία, την υγεία, το στρατός, την οικογένεια και τη συλλογική κοινότητα κ.λ.π. Τυχαία; Δεν νομίζουμε!…
Φτάσαμε σε σημείο …ό,τι έχεις και δεν έχεις, επειδή, όπως αποφάσισαν, τους… χρωστάς! Έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση και ξεπουλούν όλες τις υποδομές της πατρίδας μας σαν να είναι το κτήμα τους! Σε ληστεύουν με κάθε μέσο και τρόπο, για να ενισχύσουν τους φίλους τους τραπεζίτες και άλλους μεγαλοαστούς επιχειρηματίες «κουρεύοντας» της αποταμιεύσεις του κάθε Έλληνα… Πριν πενήντα χρόνια δεν υπήρχε αυτός ο πλούτος, δεν υπήρχαν αυτές οι υποδομές σχολείων νοσοκομείων κ.α.  που έχουμε σήμερα, προϊόν της σκληρής δουλειάς όλων των εργαζομένων. Και όμως, όλοι αυτοί οι τροϊκανοί που πρωτοστατούν στο ξεπούλημα του πλούτου, μας ονομάζουν τεμπέληδες! Γιατί; Θέλουν να μας οδηγήσουν με ταχείς ρυθμούς στο σημείο μηδέν, στο σημείο της καθολικής εξαθλίωσης να ενοχοποιήσουν τον καθηγητή τον γιατρό κ.α ότι αυτοί ευθύνονται για την αναποτελεσματικότητα του δημοσίου άρα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν! Στο σημείο μηδέν θα επιβάλουν την αμορφωσιά και θα στοχεύουν στο μηδενισμό της σκέψης της νέας γενιάς, δηλαδή πλήρης αμάθεια! Η μόρφωση θα αποτελεί αποκλειστικά δικό τους προνόμιο. Στο σημείο μηδέν η γνώση της κοινωνίας για τον κόσμο (πολλά ξέρει!), θα είναι αυτή που οι ίδιοι θα μας σερβίρουν. Το σημείο που «το σεργιάνι μας στον κόσμο, θα είναι δέκα μέτρα γης», όπως λέει και ο ποιητής.
Βιάζονται πολύ να μας φτάσουν εκεί, γιατί τότε είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Βιάζονται γιατί φοβούνται, γιατί ξέρουν, γιατί βλέπουν ότι παντού το «καζάνι» βράζει και οι εστίες αντίστασης βρίσκονται πριν την καθολική ανατροπή τους.
Γι’ αυτό και στην εκπαίδευση βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν τα ρεβάνς του 1980, του 1989, του 2000 και 2007 από το εκπαιδευτικό κίνημα που ζήταγε αξιοπρεπούς μισθούς εκπαιδευτικών και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
Έτσι σήμερα με το πολυνομοσχέδιο η τρόικα εσωτερικού κατ’ εντολή των γερμανών της Ευρώπης διατάσει:     
1.      Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για τους καθηγητές ότι είναι τεμπέληδες και δουλεύουν λίγο, προωθούν στο πολυνομοσχέδιο την αύξηση του ωραρίου κατά 2 έως 4 ώρες για τους εκπαιδευτικούς. Για άλλη μια φορά η βασική προσπάθεια Τρόικας – κυβέρνησης είναι το ξεθεμελίωμα, όποιου εργασιακού δικαιώματος για την «δημοσιονομική προσαρμογή» στα μνημόνια χάριν της καπιταλιστικής κρίσης και της μαύρης τρύπας των τραπεζών και του χρέους, συσκοτίζοντας το τοπίο στο δημόσιο  αφού τα παπαγαλάκια οργίασαν στα τηλεπαράθυρα για τον δημόσιο τομέ σ’ αυτόν που θέλουν όλοι να «χώσουν» τα δικά τους παιδιά! Σκορπούν το φόβο στους  καθηγητές με τους διαφόρους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης (ιδιωτική εταιρεία), που δήθεν δεν βρίσκουν στα σχολεία τους καθηγητές κοκ. Για άλλη μια φορά η Τρόικα χρησιμοποιεί δύο βασικά όπλα. Τον κανιβαλισμό και κοινωνικό αυτοματισμό και την ενοχή (μαζί τα φάγαμε) και προσπαθούν να επιβάλουν τις απολύσεις στο δημόσιο λερώνοντας τους πάντες με λάσπη! Φθάνουν στο ακραίο σημείο να θέλουν να στηθεί «Καιάδας» για εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν κάποιες φυσικές αδυναμίες από τις παρενέργειες και τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος χωρίς αιδώ παραβιάζοντας την ανθρώπινη υπόσταση! Απόλυτος φασισμός.
2.       Η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών είναι αντικοινωνική, αντιεκπειδευτική, αντεργατική δημοσιονομική ρύθμιση. Θα μεγαλώσει κι άλλο η ανεργία στους νέους πτυχιούχους. Δεν θα προσληφθούν οι φετινοί 15.000 αναπληρωτές και θα περισσέψουν και πιθανότατα θα απολυθούν και μερικές χιλιάδες μόνιμων εκπαιδευτικών αφού πρώτα τους διασκορπίσουν σε κάθε γωνιά της χώρας χωρίς ταυτόχρονα να αναβαθμίζεται και η ποιότητα της εκπαίδευσης διαλύοντας τις οικογένειές τους. Άλλωστε για του χρόνου το υπουργείο οικονομικών θα διαθέσει μόνο 2.000 πιστώσεις για αναπληρωτές καθηγητές και αυτές για εξαιρετικές περιπτώσεις ειδικοτήτων, όπως στην ΤΕΕ που δεν θα υπηρετούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί π.χ. κομμωτικής κ.α.  Η επιχείρηση απομάκρυνση με τους (κακώς) λεγόμενους «επίορκους» πριν την τελεσιδικία κάθε υπόθεσης, θα συνεχιστεί με τους εβρισκόμενους στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ, τους υπεραρίθμους (θα χρειάζεται το 75% του διδακτικού ωραρίου κάποιος για να μην κρίνεται υπεράριθμος!), και όσων η οργανική τους θέση καταργείται βλέπε σαρωτικές  καταργήσεις σχολείων! Ταυτόχρονα διευθυντές και υποδιευθυντές που ασκούν διοίκηση στα σχολεία το διδακτικό τους ωράριο θα καθορίζεται μόνο από τα τμήματα που θα έχουν 15 μαθητές και άνω! Οι επιπλέον άνεργοι δεν θα δημιουργήσουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, όπως ξεσαλώνουν τα παπαγαλάκια. θα παράξουν κι άλλη ύφεση, κι άλλη συρρίκνωση της οικονομίας, κι άλλα λουκέτα, κι άλλη ανεργία στον ιδιωτικό τομέα! Θα χειροτερεύσει η εκπαιδευτική διαδικασία. Η τάξη θα τείνει όλο και περισσότερο να πάρει χαρακτηριστικά «παιδοφύλαξης», στην οποία υποτίθεται πρέπει να γίνεται μάθημα. Όποιος είναι σε σχολείο καταλαβαίνει ότι οι «αντοχές» μετά από 15-20 χρόνια υπηρεσίας, δεν αρκούν για να κρατηθεί κάποιος 4 και 5 ώρες στην τάξη ημερησίως! Και μάλιστα σε τμήματα που θα ξεπερνούν και τους 30 μαθητές (όπως τον παλιό καλό καιρό!), πάλι χάριν της δημοσιονομικής προσαρμογής! Η τροϊκανή «συνταγή» και των εγχώριων υποστηρικτών της ΣΕΒ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πολυεθνικές, κυβερνητικός συνδικαλισμός κ.α., είναι ένα ακόμα βήμα στο χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, στην χειροτέρευση των ώρων ζωής και εργασίας 150.000 εκπαιδευτικών, μετά το πετσόκομμα στους μισθούς, στην περίθαλψη, την φοροληστεία. Είναι δύσκολο να βρει η κυβέρνηση έστω και έναν πειστικό λόγο για το μέτρο αυτό, πέρα από το να ταίσει με ανθρώπινη σάρκα την Τρόικα και βέβαια το φιλοθεάμον κοινό του κοινωνικού κανιβαλισμού, δηλαδή του εν δυνάμει κοινωνικού εκφασισμού!
3.      Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε μέσα στα σχολεία ένα όργιο φημών για τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, για το ωράριο που είναι 8-2 υποχρεωτικά, για παρουσιολόγια, για υπερωρίες! Το δυσάρεστο είναι ότι μεγάλο μέρος αυτής της καλλιέργειας φόβου, υποταγής και ενοχοποίησης του εκπαιδευτικού, στηρίχθηκε, από άλλους συνειδητά και από άλλους ασυνείδητα. Τους καλούμε αυτούς τους πρόθυμους έστω και τώρα, να αντιληφθούν ότι ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που θέλει να γυρίσει το δημόσιο και τα εργασιακά μας δικαιώματα έναν αιώνα πίσω και τους εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να ζήσουν από την δουλειά τους σε ένα εξαιρετικά αντίξοο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον, ενδιάμεσες θέσεις δεν υπάρχουν. Να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους συναδέλφους και να ρίχνουν νερό στον συγκυβερνητικό μύλο καθυπόταξής τους ώστε να ξεθεμελιώθεί κάθε δικαίωμα. Να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων και ενωμένοι να απαντήσουμε στην επίθεση στα δικαιώματά μας! Έχει μεγαλύτερη σημασία η αξιοπρέπεια από την εύννοια του σημερινού αντιλαίκού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος!
4.      Το νέο πολυνομοσχέδιο της Τρόικα και της κυβέρνησης δεν χτυπάει μόνο το ωράριο των εκπαιδευτικών. Επιδιώκει την πλήρη «παράδοση» της νέας γενιάς στο «στόμα» των λεόντων. Το «ξεχαρβάλωμα» του δημόσιου σχολείου. Τη μετατροπή της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ) σε κάτεργο της μαθητείας και εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας υπέρ των σχολαρχών και των σκλαβοπάζαρων των πολυεθνικών. Προωθεί τις απολύσεις σε όλο το δημόσιο. Εξοπλίζει την φοροληστεία και την αρπαγή καταθέσεων και ακινήτων! Πρέπει να ανατραπεί αυτή η συγκυβέρνηση και κάθε μνημονιακή εκδοχή της, με συσπείρωση των εκπαιδευτικών και το λαού με πολιτική απεργία διάρκειας! Το πολυνομοσχέδιο των υποτελών του 4ου Raix! πλήττει όλη την κοινωνία
·         Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πρέπει να φύγουν οι υπάλληλοι της τρόικα, που παριστάνουν τους κυβερνήτες της χώρας και όχι ο Ελληνικός λαός που καθημερινά τον ισοπεδώνουν οι Ευρωλάγνοι Μερκελιστές!
·         Ξεσηκωμός ΤΩΡΑ! Συνελεύσεις μετά το Πάσχα και Απεργία μέσα στις εξετάσεις!
·         Να ενωθούμε οι εκπαιδευτικοί με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ιδιωτικούς, όλος ο λαός ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, την Τρόικα, την κυβέρνηση!
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
• να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο - τερατούργημα
• να καταργηθεί το μνημονιακό τερατούργημα-νόμος Μανιτάκη
4093/2012
• να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τη δουλειά μας
• καμιά απόλυση - διαθεσιμότητα – εφεδρεία

Μόνο οι μάχες έχουν νικητές!
Αγρίνιο 7 Απριλίου 2013
Από τη Γραμματεία της ΡΑΣ