«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο Καραγκιόζης του Πατρινού την Κυριακή 20 Οκτώβρη στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

 Γέλιο, κέφι, χαρά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παράστασης αναμένεται να σκορπίσει στους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου σκιών ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Τον αγαπημένο ήρωα Καραγκιόζη και...
τις υπόλοιπες φιγούρες του μπερντέ θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών «Χρήστος Πατρινός» και μόνο για δυο παραστάσεις με τη ξεκαρδιστική περιβαλλοντική παράσταση
 «Το καμένο δέντρο και η περιπέτεια του Καραγκιόζη».  

Τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου και μόνο για δυο παραστάσεις:

§         Πρωινή στις 11:30 π.μ.

§         Απογευματινή στις 6:30 μ.μ.

 Λίγα λόγια για την παράσταση 
Απέναντι από την παράγκα του Καραγκιόζη υπήρχε ένα δέντρο που έχει φυτευτεί από τον ίδιο εδώ και πενήντα χρόνια. Το φρόντιζε, το πότιζε και το περιποιούνταν τακτικά μαζί με τα Κολλητήρια. Κάποιος ασυνείδητος όμως μια μέρα το έκαψε και παράλληλα κάηκε όλο το δάσος του χωριού. Η φύση εκδικείται και το καμένο δέντρο του Καραγκιόζη παρουσίασε ένα παράξενο φαινόμενο. Όποιος πέρναγε από εκεί μεταμορφωνόταν και όλη η παρέα του Καραγκιόζη (Μορφονιός, Μπάρμπα-Γιώργος, Χατζηαβάτης, Νιόνιος κ.α.) μαζί και ο ίδιος μεταμορφώθηκαν σε είδη του ζωικού βασιλείου.

Η φανταστική ξεκαρδιστική κωμωδία τελειώνει με τα λόγια που θυμάται ο Χατζηαβάτης από την γιαγιά του, όπου προφέροντάς τα ξαναγίνονται όλοι πάλι άνθρωποι.
Η παράσταση έχει έντονο οικολογικό ενδιαφέρον με στόχο να περάσει περιβαλλοντικά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Θεάτρου Σκιών για την αξία της φύσης και του περιβάλλοντος προς τον άνθρωπο.