«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώνονται οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις και η Παιδική Χαρά στο Καστράκι

 Ολοκληρώνονται οι εργασίες για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Τ. Κ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ».

        Το χώρο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστρακίου κ. Αποστόλη Ντάβανο, υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και τον ανάδοχο εργολάβο ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης του έργου, το οποίο βρίσκεται...
σε προχωρημένο στάδιο μετά και τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.
Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013, με προϋπολογισμό 333.000,00 € ενώ το συμφωνητικό που υπογράφτηκε με τον ανάδοχο είναι 193.806,91 €.
Το  έργο  αφορά  την  δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Καστρακίου  και συγκεκριμένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 , γήπεδο καλαθοσφαίρισης και όργανα παιδικής χαράς, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό  όλου του χώρου. Στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης προβλέπεται να γίνει τοποθέτηση  μπασκετών  και τάπητα με διαγράμμιση, στο γήπεδο ποδοσφαίρου τοποθέτηση συνθετικού τάπητα και στην παιδική χαρά τοποθέτηση οργάνων που τηρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, μετά την επίσκεψη και την ενημέρωση που είχε δήλωσε τα εξής:


«Επισκεφθήκαμε το χώρο που κατασκευάζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Τοπική Κοινότητα Καστρακίου και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, είναι στο τελικό τους στάδιο, μετά και την ασφαλτόστρωση του χώρου και όπως με ενημέρωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και ο ανάδοχος εργολάβος το έργο θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.
Στο χώρο που κατασκευάζεται το έργο υπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες ήταν εγκαταλειμμένες και γι αυτό αποφασίσαμε να τις ανακατασκευάσουμε, ώστε να δημιουργήσουμε έναν επιπλέον σύγχρονο αθλητικό χώρο στην περιφέρεια του Δήμου μας.
Εντάξαμε το έργο στο πρόγραμμα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 και έτσι η περιοχή του Καστρακίου σύντομα θα αποκτήσει έναν θαυμάσιο αθλητικό χώρο, σε μια μεγάλη έκταση,  που αποτελείται από ένα γήπεδο 5 χ 5, ένα γήπεδο μπάσκετ και μια παιδική χαρά και θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι κάτοικοι του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής που θέλουν να αθληθούν, καθώς και τα μικρά παιδιά.
Όπως διαπιστώνεται  με το έργο αυτό, καθώς και με μια σειρά από άλλα που εκτελούνται αυτό το διάστημα αποδεικνύουμε,  ότι οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής δεν αφορούν μόνο την πόλη του Αγρινίου αλλά και τις Δημοτικές  Ενότητες, κάτι άλλωστε που ήταν και προγραμματική μας δέσμευση».