«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, για κατοχή όπλων και ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν δύο όπλα μικροποσότητα ηρωίνης και 10 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν, χθες (1-10-2013) το πρωί, στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 31, 28 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα...
σε έρευνα που πραγματοποίησαν χθες, το πρωί, οι Αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία που διαμένουν οι δράστες, στο Ευηνοχώρι, βρήκαν και κατέσχεσαν:
  •  Ένα πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ με γεμιστήρα που περιείχε επτά φυσίγγια
  •  Ένα αεροβόλο όπλο
  •  Μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 2,9 γραμμάριων
  •  Τέσσερις νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 9,6 γραμμάριων
  •  Μία ηλεκτρονική ζυγαριά
  •  Μία υφασμάτινη κουκούλα τύπου full face
  •  Επτά κινητά τηλέφωνα
  •  Το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στο Αιτωλικό
Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί Ρομά
Συνελήφθησαν προχθές (30-9-2013) το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, πέντε ημεδαποί Ρομά ηλικίας 25, 30, 29, 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, την 29-9-2013 το απόγευμα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, στο Αιτωλικό και αφού τους ακινητοποίησαν τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και να συλληφθούν.
Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, πέντε κινητά τηλέφωνα και ένα γυναικείο ρολόι.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το όχημα των δραστών κατασχέθηκε. 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Κατασχέθηκαν πέντε πλαστά 20ευρα και το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ σε μικρότερα χαρτονομίσματα
Συνελήφθησαν, χθες (1-10-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 41 ετών αμφότεροι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση του Νόμου περί σημάτων.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στο όχημα των δύο δραστών, βρήκαν ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ το οποίο και κατέσχεσαν.
Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες, τις τελευταίες δύο μέρες, ενεργώντας από κοινού, επιχειρούσαν να συναλλάσσονται σε διάφορα καταστήματα της Πάτρας διαθέτοντας σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στους δύο ημεδαπούς, βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερα πλαστά τραπεζογραμμάτια των 20 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ σε μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα, το οποίο προερχόταν από την παράνομη δραστηριότητάς.
Στη συνέχεια στην οικία των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (104) εκατόν τέσσερα μπλουζάκια διαφόρων επώνυμων εταιρειών απομιμήσεις γνησίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται. 

Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός στην Αμαλιάδα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 100.000 ευρώ
Συνελήφθη, χθες (1-10-2013) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των προσωπικών οφειλών του 37χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 120.046 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». 
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Αίγιο
Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστεία
Συνελήφθησαν, χθες (1-10-2013) το πρωί, στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, δύο ημεδαποί, ένας 24χρονος και μία 21χρονή, καθότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Αιγίου για ληστεία από κοινού κατά συναυτουργία.
Από την έρευνα που ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, προέκυψε ότι πριν από λίγους μήνες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, είχαν διαπράξει ληστεία σε βάρος 66χρονης ημεδαπής στην Άβυθο Αιγιαλείας. (Σχετικό το από 24-6-2013 Δελτίο Τύπου μας)
Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Αιγίου. 

Συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός στην Πάτρα, σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Ελβετικών Αρχών για ληστεία και βιασμό από κοινού
Συνελήφθη, προχθές (30-09-2013) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Σερβίας, ηλικίας 39 ετών, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Διεθνές Ένταλμα σύλληψης των Ελβετικών Αρχών, για ληστεία, βιασμό από κοινού και πλαστογραφία.
Επισημαίνεται ότι ο 39χρονος είχε δραπετεύσει από φυλακές τις Ελβετίας τον Ιούνιο του 2011.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.