«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τρεις ακόμα αλλοδαποί για κατοχή λαθραίων τσιγάρων

Κατασχέθηκαν συνολικά 296 πακέτα με λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθησαν, χθες (22-10-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 39, 31 και 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για...

κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντοπίστηκαν πεζοί, ο 28χρονος και ο 31χρονος αλλοδαπός στην κατοχή των οποίων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 225 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δύο αλλοδαπών στην Πάτρα εντοπίστηκε ο 39χρονος συγκάτοικός τους, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 71 πακέτα.

Κανένα από τα πακέτα που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθη 29χρονος για κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων

Συνελήφθη χθες (22-10-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Ειδικότερα μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκει ο 29χρονος, ως οδηγός οχήματος, έγινε έλεγχος στις αποσκευές του, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες κροτίδες και σαράντα πέντε παιδικά αθύρματα.

Ο δράστης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Συνελήφθη 33χρονος στην Πάτρα, για φθορές  σε σταθμευμένα οχήματα

Συνελήφθη σήμερα (23-10-2013) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων φθορών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών συνέλαβαν τον  33χρονο, οποίος λίγη ώρα νωρίτερα, αναίτια, είχε προξενήσει φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα στην οδό Αλεξάνδρου Υψηλάντου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη ληστείες και μία κλοπή στην Πάτρα

Δράστης είναι ένας 34χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ακόμη ληστείες και μία κλοπή, που είχαν συμβεί πριν επτά μήνες περίπου, στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης διέπραξε τις εξής περιπτώσεις :

•    Την 14-3-2013 τα ξημερώματα, διέρρηξε μονοκατοικία 28χρονου ημεδαπού, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 600 ευρώ. Πριν ολοκληρώσει την πράξη του, έγινε αντιληπτός από τον παθόντα στον οποίο, για να διατηρήσει τα κλοπιμαία, επιτέθηκε γρονθοκοπώντας και δαγκώνοντάς τον.
•    Το ίδιο βράδυ, λίγο νωρίτερα, επιχείρησε να διαρρήξει μονοκατοικία 73χρονου ημεδαπού αλλά έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και συνεπλάκη μαζί του προκαλώντας του τραύματα με κατσαβίδι.
•    Το προηγούμενο βράδυ (13-3-2013) διέρρηξε οικία 63χρονου ημεδαπού αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 500 ευρώ καθώς και μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου δεν συνελήφθη λόγο έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Συνελήφθη 23χρονη στο Αίγιο για εξώθηση σε επαιτεία

Συνελήφθη χθες (22-10-2013) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, μία αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 23 ετών, η οποία εξωθούσε σε επαιτεία τα ανήλικα τέκνα της.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν την 23χρονη σε κεντρική διασταύρωση του Αιγίου, να εξωθεί σε επαιτεία τα δύο ανήλικα παιδιά της (κορίτσια), τα οποία ζητούσαν χρήματα από περαστικούς ενώ η δράστιδα τα επόπτευε από κοντινή απόσταση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Εξιχνιάστηκε άμεσα περιστατικό έκρηξης σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία

Δράστης είναι ένας 17χρονος μαθητής ο οποίος και συνελήφθη

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, περιστατικό έκρηξης το οποίο συνέβη σήμερα (23-10-2013) τα ξημερώματα σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Πύργου ενώ συνεληφθη ως δράστης ένας 17χρονος ημεδαπός μαθητής.

Ειδικότερα ο δράστης, αξιοποιώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο, κατασκεύασε ένα πρόχειρο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο αφού πυροδότησε έριξε, για χάριν εντυπωσιασμού, από ανοικτό παράθυρο σε ισόγεια αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του με αποτέλεσμα το κάψιμο μιας καρέκλας και την πρόκληση μικρών φθορών στους τοίχους και στο πάτωμα.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι δράστης της έκρηξης ήταν ο 17χρονος μαθητής ο οποίος και συνεληφθη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Συνελήφθη 57χρονος για οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς στην Ανδραβίδα

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 57 ετών ο οποίος χθες (22-10-2013) το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας πυροβόλησε με πιστόλι μια φορά στον αέρα.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον 57χρονο ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του όπλου του, προέκυψε ότι το κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ το πιστόλι, ο κάλυκας του πυροβολισμού και τέσσερα φυσίγγια που κατείχε κατασχέθηκαν.