«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πρόταση της Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. προς Ε.Σ.Ε.Ε. για απεργία

Προς: Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου Κοιν:  Ομοσπονδίες Ε.Σ. Εμπορικοί Σύλλογοι Αντιπρόσωποι


Την Τετάρτη 16-10-2013 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, με την συμμετοχή Αντιπροσώπων και μελών Δ.Σ. Συλλόγων μελών μας.
Μεταξύ άλλων κορυφαίων θεμάτων όπως ασφαλιστικό, ΟΑΕΕ, απόγνωση και αδιέξοδα συναδέλφων, κατάργηση Κυριακάτικης Αργίας κλπ, στη σύσκεψη επισημάνθηκαν και...
αναδείχθηκαν καθολικά και σε όλες τις εκφάνσεις τους οι συνέπειες, τα αδιέξοδα, τα καταστροφικά αποτελέσματα και η βαρβαρότητα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο των προ αυτής όσο και κυρίως της σημερινής  συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Επισημάνθηκε η συνδικαλιστική καθίζηση, απόρροια της μοιρολατρίας, ηττοπάθειας, απογοήτευσης, που σε τεράστιο βαθμό οφείλεται κυρίως στις Γ΄ βάθμιες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.
Οι Γ΄ βάθμιες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που με προσχήματα αρνούνται κοινούς ενωτικούς αγώνες, που μεθοδεύουν τάχατες κινητοποιήσεις χωρίς οργάνωση και ενημέρωση, που διαπλέκονται, συνομιλούν και διαπραγματεύονται στα πλαίσια του κοινωνικού εταιρισμού με τις μνημονιακές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, έχουν ευνουχίσει το συνδικαλιστικό κίνημα, μετατρέψανε συλλόγους και σωματεία σε κλαμπ και οικοδομήσανε τον κοσμοπολίτικο «συνδικαλισμό» των υπομνημάτων και της αρθρογραφίας.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ αναμφίβολα έχει διαπρέψει σε αυτό το ρόλο και αντικειμενικά  θεωρείται σύμμαχος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί σε αφανισμό τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους.
Η ιδιότητα όμως της Ομοσπονδίας μας ως  μέλος της ΕΣΕΕ, μας δεσμεύει και υποχρεώνει να καταθέτουμε ξεκάθαρα τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας και σε αυτό το πλαίσιο καταθέτουμε την πρόταση της διευρυμένης σύσκεψής μας που:
προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ να κάνει την αναγκαία – για την ενεργοποίηση των συναδέλφων – υπέρβαση του «συνδικαλισμού» στα υπουργικά και πρωθυπουργικά γραφεία και να κηρύξει Πανελλαδική Πανεμπορική Απεργία για τις 6 Νοέμβρη 2013.        
Επιδιώκουμε:
ü      Να νοιώσει ο κάθε αυτοαπασχολούμενος ότι δεν είναι μόνος. Να στηριχθεί στο σωματείο του. Να βοηθηθεί να καταλάβει τί του συμβαίνει και ΚΥΡΙΩΣ γιατί συμβαίνει.
ü      Να απλώσουμε το χέρι στους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους που βρίσκονται έξω από τα σωματεία τους. Να αναδείξουμε την ανάγκη και της δικής τους συμμετοχής.
ü      Να σβηστούν οι αυταπάτες ότι μπορεί να κάνουμε «ομελέτα χωρίς να σπάσουμε τ’ αυγά». Δεν σωζόμαστε με το να μην απεργήσουμε μια φορά. Το ξέρουμε από την πείρα μας, δεν φταίει η απεργία που δεν έχουμε ευρώ στην τσέπη. Η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε, φταίει. Η ανεργία που είναι πάνω από 30%, φταίει. Τα μεροκάματα των 15-20 ευρώ φταίνε.
ü      Να βροντοφωνάξουμε ότι ανάπτυξη προς όφελος της λαϊκής οικογένειας με τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό στην εξουσία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
ü      Να δυναμώσουμε λίγο ακόμα την συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζόμενων.
Η ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί σε πάλη ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή μας. Αντιπαλεύουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ την πολιτική που μας αφανίζει.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·      Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
·      Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
·      Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ.
·      Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
·      Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
·      Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, ικανό να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
·      Καμιά μείωση των συντάξεων.
·      Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλει φορολογία 26% από το πρώτο εύρο και των “αντικειμενικών κριτηρίων” που τώρα ονομάζουν «περιουσιολόγιο».
·      Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου Νόμου.
·      Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ.
·      Όχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                           ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ