«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

«Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον…»

Την ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι  που σκηνοθετεί και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Η ζωή είναι ωραία», θα προβάλει στα πλαίσια των διήμερων αντιφασιστικών εκδηλώσεων το Ν.Σ. Αιτ/νίας της ΚΝΕ, αύριο Σάββατο 19 Οκτώβρη, στις 7:30 μμ στο πολιτιστικό στέκι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Λίγα λόγια για την ταινία:
«Στην Ιταλία του 1939 ο Γκουίντο, είναι...
ένας Eβραίος βιβλιοπώλης. Σαν άνθρωπος είναι τρυφερός και γλυκός και τον χαρακτηρίζει μια παιδική αθωότητα. Με κέφι, χιούμορ και αισιοδοξία αναζητεί την τύχη του και τον έρωτα, αδιαφορώντας για τον αυξανόμενο αντισημιτισμό και το μουσολινικό φασισμό που τον περιβάλλει.
Ερωτεύεται την Ντόρα, παντρεύονται και κάνουν έναν γιο. Όμως οι προκαταλήψεις, και όλα όσα κάποτε αγνοούσε, έχουν γίνει μια παράλογη πραγματικότητα την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Ο Γκουίντο είναι αποφασισμένος να προστατέψει το γιο του από τη βάρβαρη πραγματικότητα της ζωής τους και αυτή του η απόφαση δυστυχώς δε διαψεύδεται, όταν στέλνεται μαζί με τον γιο του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. H Ντόρα επιβιβάζεται κι εκείνη στο ίδιο τρένο, αλλά στη συνέχεια χωρίζονται και ο Γκουίντο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φαντασία και το κουράγιο του για να σώσει αυτούς που αγαπά από τη φρίκη της ναζιστικής βαρβαρότητας.»
Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι, Τζόρτζιο Κανταρίνι
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί την Κυριακή 20 Οκτώβρη, στις 7:30μμ στον ίδιο χώρο του πολιτιστικού στεκιού του Ε.Κ.Α. και θα περιλαμβάνει συζήτηση για την 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, με θέμα:         «Μαθαίνουμε την ιστορία που έχουν γράψει οι λαοί με το αίμα τους»

 ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΕΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
Ελ. Βενιζέλου 13, (στο στενό-πάροδος δίπλα απο το κτήριο του ΕΚΑ)