«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Εγκαίνια του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς

 Τα εγκαίνια μιας νέας σχολικής μονάδας, του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

      Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατέρας Επιφάνειος, ενώ παραβρέθηκαν...
ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, o Βουλευτής κ. Γιώργος Βαρεμένος, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λεπενούς κ. Ιωάννης Καλλίμορφος, οι πρώην Δήμαρχοι Στράτου κ. Τζαμαλής Γρηγόρης και Μουρτζιάπης Δημήτριος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Λευτεράτος, Σχολικοί Σύμβουλοι και γονείς μαθητών.

Το Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3.640.000,00€.

     Το διδακτήριο είναι συνολικού εμβαδού 2.032,60 m2, διώροφο με υπόγειο και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής, αίθουσες ξένης γλώσσας, γραφεία δασκάλων και διευθυντή, γραφείο συλλόγου γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα χρησιμοποιείται ως γυμναστήριο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

« Σήμερα είναι μεγάλη χαρά γιατί εγκαινιάζουμε ένα νέο σχολείο και το παραδίδουμε στη νέα γενιά που είναι το αύριο του τόπου μας. Ένα σχολείο πραγματικό στολίδι που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης.
     Τέτοια έργα σχολικών υποδομών έχουν ξεχωριστή σημασία γιατί οι πολίτες δηλαδή οι μαθητές που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την αξιοπιστία της πολιτείας. Όσο καλύτερα λοιπόν ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους για σύγχρονα σχολεία σαν αυτό στη Λεπενού, τόσο καλύτερους και ενεργούς πολίτες διαμορφώνουμε.
     Θέλω για μια ακόμη φορά να επισημάνω ότι οι ανάγκες σχολικής στέγης στο Δήμο Αγρινίου είναι μεγάλες και για αυτό από τη Δημοτική Αρχή είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής σχολικών μονάδων. Πραγματοποιείται η αντικατάσταση ζημιών από σεισμούς και η κατασκευή νέας πτέρυγας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του 7ου  και του 19ου Δημοτικού  Σχολείου και του Γυμνασίου Γαβαλούς.
     Παράλληλα, είμαστε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την κατασκευή πέντε νηπιαγωγείων του 3ου, 10ου, 11ου,15ου και 21ου  και του 7ου Γυμνασίου στην περιμετρική οδό. Δημοπρατήθηκε επίσης, το νηπιαγωγείο Νεάπολης και είναι έτοιμο για παράδοση το νηπιαγωγείο Παναιτωλίου.
      Ακόμη όμως και μετά την  ολοκλήρωση αυτών των σχολικών μονάδων το πρόβλημα της σχολικής  στέγης δεν επιλύεται οριστικά, γι αυτό οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν ώστε στη νέα προγραμματική περίοδο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2013-2020 να εντάξουμε και άλλες σχολικές υποδομές.
     Θέλω να υπογραμμίσω την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα  ο οποίος αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή την σπουδαιότητα τέτοιων έργων και τα ένταξε στο ΕΣΠΑ και ευελπιστώ ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο.   
     Η κατασκευή του σχολείου που  εγκαινιάσαμε σήμερα, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ενώ την μελέτη και την επίβλεψη του έργου είχαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
      Θέλω όμως να ευχαριστήσω  και τους πρώην Δημάρχους Στράτου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,  την εκπαιδευτική κοινότητα και όσους συνέβαλαν στην κατασκευή του σχολείου γιατί για την υλοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων η προσπάθεια είναι διαρκής από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».