«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Μια ακόμα κοινωνικού χαρακτήρα δράση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα

Καταρτισμένοι Αξιωματικοί θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές διαλέξεις σε Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα  

 Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει σχεδιάσει ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα επισκέψεων – διαλέξεων σε Σχολεία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη σχολική χρονιά 2013 -2014.
Ειδικότερα...
καταρτισμένοι Αξιωματικοί, θα αναπτύξουν το αντικείμενο και τη σημασία της οδικής ασφάλειας σε Δημοτικά Σχολεία, ενώ σε Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειάς μας, εκτός από θέματα τροχαίας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, το σχολικό εκφοβισμό – εκφοβισμό στο διαδίκτυο (bulling – cyber bulling), καθώς και ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά ειδικότερα στο επάγγελμα του αστυνομικού.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος καθορίζονται σε συνεργασία με τις κατά τόπους Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ πιο  συγκεκριμένα για το σχολικό εκφοβισμό οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν από επιστήμονες - ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας,

Επισημαίνεται ότι σκοπός είναι να αξιοποιηθεί η διαδραστική λειτουργία των ενημερωτικών αυτών διαλέξεων, καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά και τους εφήβους να αντλήσουν –πρωτογενώς- γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους και να διαμορφώσουν άποψη για τα θέματα αυτά, που απασχολούν  το κοινωνικό ενδιαφέρον.  
 
Για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή της συγκεκριμένης δράσης θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις Τύπου από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμο Α΄ κ. ΣΦΕΤΣΟ Χαράλαμπο και την Υπαστυνόμο Α΄(Υγειονομικού) - Ψυχολόγο κα. ΧΑΣΑΠΗ Θεοδώρα, σε όλες τις έδρες των Αστυνομικών μας Διευθύνσεων.

Αναλυτικότερα οι ημερομηνίες και ώρες των συνεντεύξεων είναι :

Α) Την 14-10-2013 και ώρα 12:30 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.
Β) Την 15-10-2013 και ώρα 12:30 στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.
Γ) Την 16-10-2013 και ώρα 12:30 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.
Δ) Την 17-10-2013 και ώρα 12:30 στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας.