«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Το Ε.Κ. Αγρινίου ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Νέα επώδυνα αντιλαϊκά – αντιασφαλιστικά μέτρα ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., που βάζουν στο στόχο 400.000 περίπου ασφαλισμένους με «ώριμα» ασφαλιστικά δικαιώματα, για να τους βγάλει από τη συνταξιοδότηση.
Η κυβέρνηση , αφού μείωσε τη χρηματοδότηση των ταμείων κατά 2,1 δις ευρώ για το 2014, ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα  για να βρει άλλα 500 εκατομμύρια για να κλείσει τρύπες στο Ασφαλιστικό , τα οποία θα πέσουν και πάλι στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Παράλληλα, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν...
νέες μειώσεις στις συντάξεις για το 2014 από διατάξεις που έχουν ήδη ψηφιστεί και ιδιαίτερα στις επικουρικές και τα εφάπαξ
Από την άλλη η εισφοροδιαφυγή για εφέτος εκτιμάται στα 6 δις ευρώ, οι συσσωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων στα 8 δις ευρώ ενώ, όπως εκτιμάει η κυβέρνηση, μπορούν να εισπραχτούν μόνο τα μισά.
Τα νέα μέτρα έρχονται τώρα, όταν πάνω από το 50% των συνταξιούχων  παίρνουν μέχρι 500€ σύνταξη και πάνω από το 25% παίρνουν από 500€ - 700€, δηλαδή συντάξεις φτώχειας και εξαθλίωσης.
Η απάντηση των εργαζομένων και συνταξιούχων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες , θα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, αρχίζοντας  με τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 10,30 το πρωί.
Καμιά ολιγωρία – κανένας συμβιβασμός απέναντι στην πολιτική και τα μέτρα  κυβέρνησης- Ε.Ε- κεφαλαίου.
Αγώνας τώρα για την ανατροπή τους.

Το  Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.