«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, κύκλωμα εμπορίας πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, μέλη του κυκλώματος στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, στο Κερατσίνι Αττικής

Οι δράστες επιχείρησαν να πουλήσουν πιστόλια και...
φυσίγγια σε αστυνομικούς που προσποιούνταν τους αγοραστές

Κατασχέθηκαν συνολικά, εννέα (9) πυροβόλα όπλα (πιστόλια) και τετρακόσια πενήντα εννέα (459) φυσίγγια πυροβόλων όπλων   

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (20.10.2013) το απόγευμα, στο Κερατσίνι Αττικής, ένας 35χρονος ομογενής από την Αλβανία και δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 55 και 45 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπορία, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.
Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποίησαν κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο 35χρονος συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που κατείχε και πουλούσε όπλα και πυρομαχικά. Με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του και μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις συναντήθηκαν χθες (20.10.2013) το μεσημέρι, στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα.
Κατά τη συνάντηση, ο 35χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, όπου μετά από διαπραγμάτευση με τον 45χρονο συνεργό του, συμφωνήθηκε η αγορά επτά (7) πυροβόλων όπλων και (350) φυσιγγίων έναντι του χρηματικού ποσού των (9.000) ευρώ.
Για την παραλαβή των όπλων και τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κατά την οποία αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι αστυνομικοί συναντήθηκαν με τους τρεις δράστες, στην περιοχή του Κερατσινίου Αττικής, διασταύρωση των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Ταΰγετου.
Στη συνάντησή τους οι δυο από τους δράστες, μετέφεραν από κοντινή οικία του 55χρονου και παρέδωσαν στους αστυνομικούς επτά (7) πιστόλια και εκατόν εξήντα οχτώ (168) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 55χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον και κατέσχεσαν :
•    δυο (2) πιστόλια
•    έναν (1) σιγαστήρα πυροβόλου όπλου και
•    διακόσια ενενήντα ένα (291) φυσίγγια, μέσα σε τρεις (3) νάιλον σακούλες.
Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα των δραστών, ως μέσο μεταφοράς όπλων και τέσσερα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ως μέσα επικοινωνίας για την εμπορία των όπλων και των πυρομαχικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες διεξάγονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Συνελήφθη 26χρονος Βούλγαρος για κλοπή σε περίπτερο στο Αγρίνιο

Αποπειράθηκε δύο φορές να διαρρήξει το ίδιο κατάστημα

Συνελήφθη προχθές (19-10-2013) το απόγευμα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, ηλικίας 26 ετών σε βάρος του όποιου και τριών ακόμα συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα διάπραξης κλοπής σε περίπτερο κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν το περίπτερο 51χρονου ημεδαπού, στο Αγρίνιο, δύο συνεχόμενα βράδια αλλά  έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.

Στη δεύτερη προσπάθεια εντοπίστηκε κατά τη διαφυγή του με όχημα ο 26χρονος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δράστη οι Αστυνομικοί  βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ζευγάρι γάντια και ένα σάκο που περιείχε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων όπως μηχανικά κλειδιά διαφόρων διαμετρημάτων, κατσαβίδια, μεταλλικούς κόφτες, πένσα, σφυρί και ένα μεταλλικό κάβουρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ το όχημα του κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης παράνομης πράξης.


Θανάσιμος τραυματισμός 24χρονου κυνηγού στην Ναυπακτία
Χθες (21-10-2013) το απόγευμα, τραυματίσθηκε θανάσιμα 24χρονος ημεδαπός κυνηγός, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, σε δασώδη περιοχή στην Ασπριά Ναυπακτίας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, πενταμελής ομάδα κυνηγών, στην οποία συμμετείχε και ο 24χρονος, μετέβη στην θέση Μακριά Ράχη της Ασπριάς Ναυπακτίας για κυνήγι. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ο 24χρονος βλήθηκε από σκάγια κυνηγετικού όπλου του 26χρονου αδερφού του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Ο 26χρονος που συνελήφθη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ κατασχέθηκαν το όπλο του δράστη και του θύματος τα οποία κατείχαν νόμιμα.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου ενώ στο δράστη παρασχέθηκε υποστήριξη από ειδική ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας.