«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ!

Οι κεφαλοκυνηγοί της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου, έχουν εξαπολύσει πραγματικό πογκρόμ σε βάρος 40.000 εργαζομένων σε ΑΕΙ – Παιδεία – Υγεία – ΟΤΑ – Δημόσιο (12.500 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις τώρα και στις αρχές του 2014 επιπλέον 12.500 διαθεσιμότητες και 11.000 απολύσεις)!

            Λένε ωμά ότι οι απολύσεις αυτές (15.000) θα προέλθουν από τις διαθεσιμότητες, άρα διαθεσιμότητα ίσον απόλυση. Εκτελούν εν ψυχρώ μνημονιακό «συμβόλαιο θανάτου» υπέρ των λαθρεμπόρων της Παιδείας, δηλαδή των μεγάλων κολεγίων και των υπό ίδρυση ιδιωτικών – «μαϊμού» Πανεπιστημίων. Γι΄ αυτό, απειλούν με μηνύσεις  εισαγγελείς και επιστράτευση τους 1.349 Διοικητικούς Υπαλλήλους στα Πανεπιστήμια (118 στην Πάτρα), που παλεύουν ηρωϊκά εναντίον της μαζικής απόλυσής τους.
            Με τις μαζικές απολύσεις – διαθεσιμότητες οι συγκυβερνώντες συντρίβουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες, διαλύουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, καταργούν τα...
τελευταία υπολείμματα του λεγόμενου «κράτους πρόνοιας». Διογκώνουν την εφιαλτική ανεργία (30% - 2.000.000 άνεργοι) μαζί με τις μαζικές απολύσεις που γίνονται ταυτόχρονα στον ιδιωτικό τομέα. Ιδιωτικοποιούν και παραδίδουν στο κέρδος και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και του Δημοσίου, που γίνονται έτσι πολύ πιο ακριβές και ποιοτικά πολύ χειρότερες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με τη λεγόμενη «ανταποδοτικότητα», την άγρια φορομπηξία και τα νέα χαράτσια (π.χ. 25 ευρώ εισιτήριο στο Νοσοκομείο)!
            Ως Αντικαπιταλιστική Επαναστατική Αριστερά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είμαστε αγωνιστικά στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν μαχητικά για την άμεση ανάκληση όλων των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Αγωνιζόμαστε για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Κοινωνική Πρόνοια, για δωρεάν – ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες από το κράτος, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
            Παλεύουμε για σύγχρονη – απελευθερωτική Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση απ΄ τη σκοπιά ενός νέου εργατικού μορφωτικού Διαφωτισμού, ενάντια στη μεγάλη οπισθοδρόμηση που αποτελεί η προωθούμενη από ΕΕ και κυβέρνηση Ενιαία Επιχειρηματική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
            Καλούμε τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συντονισμένους, αποτελεσματικούς αγώνες, σε αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της αντιλαϊκής επίθεσης Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου!

21-10-2013
§         ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – Γιάννης Σεφερλής, Δημοτικός Σύμβουλος
§         ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος.