«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Συνεργασία με το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

 Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου συνεργάζεται για μια ακόμη χρονιά με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και θα παρουσιάσει στους μαθητές της πόλης μας, σπουδαίες ταινίες του φεστιβάλ από τις 2 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2013, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο...


Ήδη, πολλά σχολεία της πόλης μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες προβολές που θα γίνουν, ενώ είναι πιθανόν  να δοθεί μια μικρή παράταση και για άλλα σχολεία της περιοχής μας που θα θελήσουν να δουν κάποια ταινία του πανοράματος!

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, και σε πόλεις του νομού Ηλείας, στην Πάτρα, το Αίγιο, και το Μεσολόγγι. Στο Φεστιβάλ Ολυμπίας, προβάλλονται ταινίες επαγγελματιών που έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ Ολυμπίας πραγματοποιείται και η 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- CAMERA ZIZANIO. Στην CAMERA ZIZANIO διαγωνίζονται 150 ταινίες απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το ελληνικό τμήμα αύξησε και πάλι φέτος τις συμμετοχές συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Συμμετέχουν 185 ταινίες από 147 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Επί πλέον θα προβληθούν 30 ταινίες στο διεθνές πανόραμα και σε ειδικές προβολές.
Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Ολυμπίας θα προβληθούν ταινίες επαγγελματιών, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 48 ταινίες μικρού μήκους.  Μέσω των ταινιών όλων των προγραμμάτων εκπροσωπούνται 44 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους.
Εκτός από τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος θα προβληθούν και 60 ταινίες σε αφιερώματα και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.
Όλες οι ταινίες έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία και διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο!
Ταυτόχρονα θα λειτουργούν εργαστήρια σκηνοθεσίας, μοντάζ, σεναρίου, φωτογραφίας, κινουμένων σχεδίων, θα γίνουν επίσης ειδικά κινηματογραφικά αφιερώματα, θα προβληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθήματα στο σκοτάδι», οι καλύτερες παιδικές και νεανικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, σύγχρονες αλλά και κλασικές, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Υποστηρικτές και συνεργάτες του 16ου Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Πύργου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, η Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων, φορείς εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, φορείς του οπτικοακουστικού χώρου και άλλοι φορείς. Το  Φεστιβάλ ενισχύεται από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 27-11-2013
www.cinemes.gr