«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε άμεσα η ληστεία που συνέβη τα ξημερώματα σε οβελιστήριο στο Αγρίνιο
Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο ένας δράστης ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δυο συνεργών του
Εξιχνιάστηκε άμεσα, η ληστεία που συνέβη σήμερα (9-11-2013) τα ξημερώματα, σε οβελιστήριο στο Αγρίνιο.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα το πρωί, στα Αγιοβασιλιώτικα Αγρινίου, μετά από ταυτόχρονες κατ’ οίκον έρευνες των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ένας 18χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δυο ακόμα συνεργών του, οι οποίοι και αναζητούνται.
Ειδικότερα...
σήμερα την 01:00, τέσσερις ημεδαποί άνδρες (ρομά) μετέβηκαν σε κατάστημα οβελιστήριο 53χρονης στο Αγρίνιο, όπου αφαίρεσαν από τα ράφια και το ψυγείο του καταστήματος οινοπνευματώδη ποτά και αναψυκτικά και αρνούμενοι να πληρώσουν, αποχώρησαν.
Κατά την έξοδο τους από το κατάστημα και προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία, επιτέθηκαν με κλωτσιές και γροθιές σε δυο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 50 και 28, οι οποίοι ήταν φιλικά – συγγενικά πρόσωπα της παθούσας, προξενώντας τους σωματικές βλάβες.
Από την άμεση και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου, προέκυψε ότι δράστες της ληστείας ήταν τρεις ημεδαποί Ρομά ηλικίας 33, 18 και 18 ετών καθώς και ένας ακόμα συνεργός τους, τα στοιχεία του όποιου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες σε οικίες στα Αγιοβασιλιώτικα Αγρινίου με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενός 18χρονου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών και για τυχόν εμπλοκή τους και σε παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου. 

Περισσότερα από 4,5 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν στο Χαϊκάλι Αχαΐας 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών, μετά από ανεύρεση χθες (8-11-2013) το πρωί, σε αγροτική περιοχή στο Χαϊκαλι Αχαΐας πέντε δεμάτων με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.863 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά ανευρέθηκαν κοντά σε χωματόδρομο επιμελώς κρυμμένα κάτω από θάμνους ενώ για τον εντοπισμό τους χρησιμοποιήθηκε και αστυνομικός σκύλος.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.





Συνελήφθη αλλοδαπός στην Αχαΐα για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων
Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 11.500 τσιγάρα
Συνελήφθη χθες (8-11-2013), το μεσημέρι, στο Γομοστό Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν τον 32χρονο στο Γομοστό Αχαΐας και σε έλεγχο που ενήργησαν, κοντά σε παράπηγμα όπου διέμενε, βρήκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε σανό, 579 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συνολικά κατασχέθηκαν 11.580 τσιγάρα, ενώ σε κανένα από τα πακέτα που περιέχονταν δεν υπήρχε η ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

Συνελήφθη καταστηματάρχης στο Πύργο για κατοχή αναισθητικού σπρέι
Συνελήφθη χθες (8-11-2013) αργά το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 32 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή αναισθητικού σπρέι.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πύργου βρέθηκε σε συρτάρι καταστήματος « μπαρ » ένα αναισθητικό σπρέι το όποιο άνηκε στον 32χρονο συνιδιοκτήτη του μπαρ ο οποίος και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (7-11-2013), στη  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η ημερίδα απευθυνόταν στους Ναυτικούς Δόκιμους που φοιτούν στη σχολή.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη πλοήγησή τους σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

  • Η αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
  • Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.
  • Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.


Συνελήφθη ημεδαπός για οπλοκατοχή και ναρκωτικά στην Ηλεία
Κατασχέθηκε ένα πιστόλι, φυσίγγια και τέσσερις συσκευασίες κάνναβης
Συνελήφθη χθες (8-11-2013) το βράδυ, στις Μηλιές Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλου, πυρομαχικών και ναρκωτικών (κάνναβη).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή, εντόπισαν τον 39χρονο και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν μία συσκευασία κάνναβης, βάρους δύο γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου, στις Μηλιές Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα τρείς συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 25,8 γραμμαρίων, ένα πιστόλι και τρία φυσίγγια κρότου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ το όπλο, τα φυσίγγια και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.