«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώνεται το έργο ύδρευσης στη Λεπενού Αγρινίου

 Το έργο «Ύδρευση Τ.Δ. Λεπενούς» επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός προκειμένου να ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες και τον ανάδοχο για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα Πελοπόννησος Ιόνιοι Νήσοι» Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013, με Προϋπολογισμό...
965.550,00  ενώ το συμφωνητικό που υπογράφτηκε με τον εργολάβο είναι 443.099,42€.
Σύμφωνα με τη μελέτη θα κατασκευαστεί εξωτερικός αγωγός ύδρευσης 6.500 μέτρα και δύο (2) Αντλιοστάσια, με Αφετηρία την Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων και με κατάληξη την υφιστάμενη δεξαμενή. 
Το κάθε αντλιοστάσιο θα λειτουργεί με οριζόντιες αντλίες, ενώ η δεξαμενή – θάλαμος αναρρόφησης προβλέπεται να κατασκευαστεί ισόγεια σε επαφή με το ισόγειο κτίσμα που θα περιλαμβάνει τον ηλεκτρικό πίνακα και τους κινητήρες των αντλιών.

Ο κ. Μοσχολιός μετά την επίσκεψη και την ενημέρωση που είχε δήλωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λεπενούς κ. Γιάννη Καλλίμορφο το έργο ««Ύδρευση Τ.Δ. Λεπενούς» και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά και όπως ενημερώθηκα από του υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τον ανάδοχο εργολάβο έως το τέλος του έτους το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.
Το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης στη Λεπενού που είναι ένα μεγάλο και ζωντανό χωριό του Δήμου μας ήταν πεπαλαιωμένο με αποτέλεσμα συχνά να προκαλούνται βλάβες.
Γι αυτό η κατασκευή νέου και σύγχρονου δικτύου ύδρευσης αποτέλεσε προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή όταν ανέλαβε τη διοίκηση του καλλικρατικού Δήμου. Εντάξαμε τη μελέτη στο ΕΣΠΑ και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Στόχος μας είναι οι κάτοικοι στην πόλη του Αγρινίου και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες να καταναλώνουν καθαρό νερό χωρίς να υπάρχει πρόβλημα επάρκειας.
Όπως ήδη γνωρίζετε αυτή την περίοδο εκτελούνται από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΑ σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ προγραμματίζουμε ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014 - 2020 να εντάξουμε και να υλοποιήσουμε αντίστοιχα έργα».