«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Μια ακόμα αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Ελλάδα
Κατασχέθηκαν πληθώρα κλοπιμαίων

Οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου στους  τηλεφωνικούς αριθμούς 26410-30168 και 26410-22520.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή, πραγματοποίησε...
σήμερα (28-11-2013) το πρωί, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση σε καταυλισμούς.
 Στην εξόρμηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά στις περιοχές Δοκίμι και Αη Βασιλιώτικα του Αγρινίου, συμμετείχαν Αστυνομικοί της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διμοιρίας Υποστήριξης.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα :
 Ελέγχθηκαν : Πενήντα πέντε άτομα και δεκαεννέα οχήματα.
Προσήχθησαν : Δώδεκα άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συνελήφθη : Ένα άτομο για κατοχή ναρκωτικών.
Διενεργήθηκαν: Επτά κατ’ οίκον έρευνες.
Κατασχεθήκαν : Πολλές οικοσυσκευές και εργαλεία καθώς και νωπά κρέατα (κοτόπουλα) τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής από αγροκτήματα και αγροικίες της περιοχής.
Σχηματίστηκαν : τρεις δικογραφίες σε βάρος ατόμων για διάπραξη κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
 Παράλληλα στα πλαίσια των καθημερινών ελέγχων που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου για την εξιχνίαση κλοπών σχηματίστηκε χθες (27-11-2013) το απόγευμα, δικογραφία και σε βάρος τέταρτου ατόμου, για διάπραξη κλοπών καθότι σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε αποθήκη και στο αυτοκίνητο του στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά στο Αγρίνιο βρήκαν και κατέσχεσαν επίσης, πληθώρα κλοπιμαίων μέρος των όποιων έχει ήδη αποδοθεί.
 Τα κλοπιμαία που δεν έχουν έως τώρα ταυτοποιηθεί φυλάσσονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ακαρνανίας και οι πολίτες οι οποίοι έχουν πέσει θύματα κλοπών μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26410-30168 και 26410-22520.
  
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν αμείωτα
 Δυο ακόμα συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ηλεία
Κατασχεθήκαν περισσότερα από 160 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν χθες (27-11-2013) το πρωί στα Λεχαινά Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 52χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στα πλαίσια ελέγχων για την προληψη της εγκληματικότητας εντόπισαν τον 52χρονο στα Λεχαινά και σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του ένα τσιγαριλίκι και μικροποσότητα κάνναβης τα οποία και κατέσχεσαν.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 52χρονου στον Παλιόμυλο Λεχαινών, αλλά και σε εξοχική του κατοικία, στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, όπου διέμενε ο 31χρονος αλλοδαπός οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 162,6 γραμμαρίων, μια συσκευασία με σπόρους κάνναβης βάρους 5,5 γραμμαρίων καθώς και μία πίπα καπνίσματος με υπολείμματα κάνναβης.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι ο 31χρονος Αλβανός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

 Η Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο

Ενημέρωση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις προληπτικές – ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιεί η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το πρόγραμμα « Η Αστυνομία δίπλα στον Άνθρωπο » που αφορά προληπτικές – ενημερωτικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χθες (28-11-2013) το απόγευμα, καταρτισμένοι Αξιωματικοί από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ναυπάκτου, ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, για τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης καθώς και για το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των παιδιών όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού.
 Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στην Παπαχαραλάμπειο Δημοτική Αίθουσα στην Ναύπακτο και παρακολουθήθηκε από όλους του μαθητές του 2ου Γυμνασίου, τους καθηγητές τους και από πολλούς γονείς, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις με τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του προληπτικού – κοινωνικού της έργου, πραγματοποιεί ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα « Η Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο » στο όποιο έως τώρα έχουν συμμετάσχει περισσότερα από είκοσι σχολεία σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία ενώ σχεδιάζεται σε συνεννόηση με αρμόδιους φορείς η επέκταση του και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες της περιοχής μας όπως οι Ρομά, παιδιά ορφανοτροφείων και τρόφιμοι φυλακών.
Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΓΑΔΠΔΕ Αστυνόμου Α΄ ΣΦΕΤΣΟΥ Χαράλαμπου, για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Η αστυνομία δίπλα στον Άνθρωπο»
Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμου Α΄ ΣΦΕΤΣΟΥ Χαράλαμπου, για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Η αστυνομία δίπλα στον Άνθρωπο» που εφαρμόζεται στην περιφέρεια μας

« Το έργο της Αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικό, για αυτό το λόγο ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εφαρμόζουμε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ενημερώσεων και διαλέξεων, αποσκοπώντας στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων αστυνομικής φύσεως που προβληματίζουν όλους τους συμπολίτες  μας.

Σε αυτή την προσπάθεια μας, ζητούμε τη ευαισθητοποίηση κάθε φορέα της περιοχής μας και ιδίως των ίδιων των πολιτών καθότι η Ασφάλεια δεν είναι υπόθεση μόνο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά υπόθεση όλων μας.

Για το σκοπό αυτό σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, είμαστε πρωτίστως κοντά στα παιδιά, τα οποία είναι το  μέλλον μας, αλλά και σε συνεργασία με άλλες δομές σχεδιάζουμε παράλληλες κοινωνικές – προληπτικές δράσεις σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες της περιφέρειας μας οι οποίες  χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλον, τη στήριξη μας.

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές μετασχηματιστών στην Αιγιάλεια

Δράστης είναι ένας 36χρονος Πακιστανός ενώ η αξία του χαλκού που αφαιρέθηκε ξεπερνά τις 100.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, εννέα κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. που είχαν συμβεί το πριν από ένα χρόνο περίπου, σε αγροτικές περιοχές της Αιγιάλειας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, υπηκόου Πακιστάν, ηλικίας 36 ετών για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 ο 36χρονος μαζί με άλλους συνεργούς του που αναζητούνται, αφαίρεσε από αντλιοστάσια και πυλώνες της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στην Αιγιάλεια εννέα μετασχηματιστές από τους οποίους αφαιρούσε το χαλκό.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά της 100.000 ευρώ, ενώ οι κλοπές πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε αντλιοστάσια του ποταμού Κράθη και πυλώνες στην Ποροβίτσα και στον Άνω Πλάτανο.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας προέκυψε ότι, ένας από τους δράστες των κλοπών είναι ο 36χρονος Πακιστανός.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του και την εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.