«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Οι «Δέκα τρείς φωνές της σιωπής» της Ακακίας Κορδόση στη «Λέσχη Ανάγνωσης» της «Διεξόδου»

Το βιβλίο δεν είναι  μόνο  ένας πολύτιμος φίλος. Είναι όλος ο πολιτισμός και ταυτόχρονα το μέσο με το οποίο διατηρείται ο πολιτισμός.

Έτσι η «Λέσχη Ανάγνωσης» της «Διεξόδου»  πιστή στην αρχή της πως η προσφορά του βιβλίου είναι πολυσήμαντη , συνεχίζει τις μηνιαίες συναντήσεις των μελών της  προσφέροντας παράλληλα και στον οποιονδήποτε φιλαναγνώστη το επιθυμεί την δυνατότητα να...
απολαύσει το αγαθό της ανάγνωσης.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων  των μελών της «Λέσχης Ανάγνωσης» στις 20 Νοεμβρίου 2013 στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί από τις κυρίες Ιφιγένεια Μάρκου - Μπεμπέλη, Μαρία Σουζανέα - Φιλιπποπούλου και Ραλλού Κυριακοπούλου  το βραβευμένο από την Ακαδημία των Παρισίων   βιβλίο της Ακακίας Κορδόση «Δεκατρείς φωνές της σιωπής».

Πρόκειται για ένα βιβλίο  που γοήτευσε το κοινό της Γαλλίας όπου κυκλοφόρησε το 1991 και τιμήθηκε με το «Μέγα Βραβείο Γαλλικών Γραμμάτων» - τιμή που πρώτη φορά έγινε  σε έργο μη Γάλλου συγγραφέα.

Μια συλλογή από δεκατρείς «συγκλονιστικές» νουβέλες,  όπως τις χαρακτήρισε η γνωστή Ελληνίστρια και Ακαδημαϊκός Ζακλίν ντε Ρομιγί που θαύμασε την παλλόμενη ευαισθησία τους και την βαθιά  ανθρωπιά τους.

Οι ήρωες είναι άνθρωποι συνηθισμένοι, καθημερινοί, και κυρίως γυναίκες (γιατί όπως λέει η συγγραφέας είναι οι πιο ευαίσθητες).

Γυναίκες που ήταν γεννημένες για μια καλύτερη ζωή, που προσπάθησαν να αλλάξουν τη ζωή τους αυτή μα δε μπόρεσαν, γυναίκες που θυσιάστηκαν σιωπηρά για τους άλλους, αλλά και γυναίκες που βρήκαν τη δύναμη να πατήσουν σε στέρεο έδαφος,  χωρίς ν΄αλλοτριώσουν την ψυχή τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

www.diexodos.com.gr Μεσολόγγι