«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Διακήρυξη του ΠΑΜΕ για τις εκλογές των δασκάλων

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ !
ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ Π.Α.ΜΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
     Ξεκίνησε η καινούργια σχολική χρονιά εδώ και 2 μήνες  και όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα. Ξεκινώντας από το χώρο εργασίας μας :
·        Ελλείψεις ακόμα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Να μη μιλήσουμε για την ειδική αγωγή!!!!
·        Τμήματα με 26 παιδιά και να μην χωρίζονται...
·        Να μην υπάρχουν δάσκαλοι να αναπληρώνουν σε περιπτώσεις απουσίας συναδέλφων.
·        Πετρέλαιο , χαρτί, αναλώσιμα όλα με το σταγονόμετρο.
·        Δεκάδες συνάδελφοι δεν πήραν μετάθεση, απόσπαση με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
·        Σοβαρά κτιριακά προβλήματα ιδίως στα νηπιαγωγεία που τα περισσότερα είναι στεγασμένα σε μαγαζιά.
Συνεχίζοντας στο σπίτι: Χαράτσια, αυξημένοι λογαριασμοί σε νερό, ΔΕΗ. Ακριβό πετρέλαιο (και έρχεται χειμώνας). Αντιμέτωποι με την ανεργία, τους τσεκουρωμένους μισθούς, τις ανεπαρκείς παροχές υγείας.
Το μόνο βέβαιο λοιπόν είναι ότι η επίθεση σε όλα μας τα δικαιώματα είναι ολομέτωπη!!!!
Το ερώτημα που πρέπει όμως να απαντήσουμε είναι :
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ και ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ;;;;
Φταίχτης είναι : η  πολιτική της Ε.Ε. την οποία υπηρετεί πιστά η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Στόχος τους και πριν και μετά τα μνημόνια ήταν η επιτάχυνση της εφαρμογής όσων είχαν αποφασιστεί πολύ πριν τη κρίση :  Φθηνοί εργαζόμενοι, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, από δικαίωμα να γίνει πανάκριβο εμπόριο για όποιον έχει.
Η ανάπτυξη που υπόσχονται και επιδιώκουν και για την οποία μας καλούν σε θυσίες θα είναι αναιμική και κυρίως θα έχει το ίδιο αποκρουστικό πρόσωπο για εμάς.                    
Αξίζει λοιπόν τέτοιες θυσίες αυτή η προοπτική ;
ΟΧΙ βέβαια και εδώ έρχεται η απάντηση στο ερώτημα πως θα τους αντιμετωπίσουμε. Γιατί μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Χρειαζόμαστε όμως όπλα.
Γι΄ αυτό χρειαζόμαστε ένα κίνημα το οποίο θα παλεύει για τα δικαιώματα μας. Δεν θα μας βάζουν να διαλέξουμε διαχειριστή του συστήματος με την υπόσχεση και την ουτοπία μιας πιο δίκαιης μοιρασιάς της πίτας όπως κάνουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
          Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την οργάνωση και την τύχη του αγώνα μας στον παλιό (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ)  και το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο και συναδέλφισσα να σκεφτεί, να προβληματιστεί, να πάρει θέση στην οργάνωση της πάλης.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα. Η αλλαγή συσχετισμών, η ισχυροποίηση των προτάσεων και των θέσεων του ΠΑΜΕ και στο ΣΥΛΛΟΓΟ μας αποτελούν απάντηση κι ελπίδα, για την ανασύνταξη και την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης!
Στις εκλογές του συλλόγου μας στις 12 Νοέμβρη

Ψήφισε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

 ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ
           

o     Κορδάτος Φώτης 
o     Μάντη Ελένη
o     Μπαρτσώκα Χρυσούλα


o     Τέλιου Ελένη
o     Τριάντη Πένυ