«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν άλλοι δυο διακινητές ναρκωτικών στην Αιγιάλεια
Οι δράστες είναι πατέρας – υιός και κατείχαν περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης χωρισμένο σε ανισοβαρείς συσκευασίες
Συνελήφθησαν χθες (21-11-2013) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, δυο ημεδαποί άνδρες (πατέρας - υιός), ηλικίας 52 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα....

 οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους και αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών από τους δυο ημεδαπούς σε εξαρτημένους χρήστες της Αιγιάλειας, ενήργησαν έρευνα στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου μεταξύ άλλων βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Πέντε χάρτινες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 760 γραμμαρίων.
  • Δυο νάιλον συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 304 γραμμαρίων
  • Μια ζυγαριά ακριβείας.
  • Τριάντα πέντε κενές νάιλον συσκευασίες που χρησιμεύουν στο διαμερισμό των ναρκωτικών.
  • Ένα κυνηγετικό όπλο, το όποιο κατείχαν παράνομα.
  • Είκοσι έξι κηνηγετικά φυσίγγια, διαφόρων τύπων.
 Σε έρευνα που ακολούθησε σε όχημα 48χρονου ημεδαπού, συγγενή των συλληφθέντων, το όποιο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι και χρησιμοποιούσε ο 52χρονος οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια ακόμα συσκευασία κάνναβης βάρους 22 γραμμαρίων.
Το όχημα των συλληφθέντων κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ενώ το συνολικό βάρος των συσκευασιών κάνναβης που κατασχεθήκαν είναι 1086 γραμμάρια.
Υπενθυμίζεται ότι η Ασφάλεια Αιγίου πριν δέκα μέρες περίπου είχε συλλάβει δυο ακόμα διακινητές ναρκωτικών που μετέφεραν ηρωίνη από την Πάτρα και την διέθεταν σε τοξικομανείς στην Αιγιάλεια (Σχετικά τα από 8 και 10-11-2013 Δελτία Τύπου μας)
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 48χρονου συνεχίζονται. 

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στη Πάτρα για εκβίαση
Ο δράστης απαιτούσε χρήματα από 22χρονο προκειμένου να του παραδώσει την κλεμμένη μοτοσικλέτα του
Συνελήφθη χθες (21-11-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Ειδικότερα ο 31χρονος απαίτησε από 22χρονο ιδιοκτήτη κλεμμένης μοτοσικλέτας, να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ προκειμένου να του την παραδώσει.
Για το σκοπό αυτό, χθες το μεσημέρι ο παθών συναντήθηκε με τον 31χρονο στον οποίο παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

Συνελήφθησαν και οι δυο αλλοδαποί που είχαν ληστέψει πριν έξι ήμερες έναν 67χρονο ημεδαπό στην Ηλεία
Για την περίπτωση αυτή, είχαν συλληφθεί οι δυο γυναίκες δράστιδες από τις οποίες η μια προφυλακίστηκε και είχαν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και των τριών συνεργών τους
Συνελήφθησαν χθες (21-11-2013) το απόγευμα, στον Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετά από εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας οι όποιοι την 16-11-2013 μαζί με τρία ακόμα άτομα (δυο ημεδαπές γυναίκες και ένα άνδρα ομοεθνή τους) είχαν διαπράξει ληστεία σε βάρος 67χρονου ημεδαπού στη Βαρβάσαινα Ηλείας.
Ειδικότερα, την 16-11-2013 το απόγευμα, 21χρονη ημεδαπή είχε κανονίσει συνάντηση του παθόντα με την 17χρονη αδελφή της στην Βαρβάσαινα Ηλείας, όπου κατά τη διάρκειά της, η 17χρονη οδήγησε τον παθόντα σε αγροτική ερημική τοποθεσία στην οποία είχαν κρυφτεί οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι τον χτύπησαν, του αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 20.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με όχημα στο όποιο τους ανέμενε 55χρονος ομοεθνής τους.
Από την άμεση και εμπεριστατωμένη έρευνα που είχε ενεργήσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου είχαν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και των πέντε δραστών, ενώ την επόμενη μέρα είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί οι δυο δράστιδες (Σχετικό 17-11-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Η 21χρονη μετά την απολογία της ενώπιον του Ανακριτή Ηλείας, κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ στην 17χρονη αδελφή της επιβλήθηκαν περιοριστικοί οροί.
Οι δυο Αλβανοί συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου για εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλα αδικήματα συνεχίζονται.

 Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στον Πύργο, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 90.000 ευρώ


Συνελήφθη, σήμερα (22-11-2013) το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 53χρονος  ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 53χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας γεωργικών προϊόντων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των  92.409,52 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25  του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3  παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
«Η ασφάλεια ως προϋπόθεση ανάπτυξης»
Μια ημερίδα ανοιχτή προς τους πολίτες που διοργανώνεται από τους συνδικαλιστικούς φορείς της Αστυνομίας
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πληροφορεί τους πολίτες ότι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο ''ΑΣΤΗΡ'' στη Πάτρα, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας διοργανώνουν συνεδριακή εκδήλωση με θέμα ''Η Ασφάλεια ως Προϋπόθεση Ανάπτυξης''.
Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2013/16ο Money Show, θα συμμετάσχουν καταρτισμένοι εισηγητές ενώ συντονιστής θα είναι ο Διευθυντής Σύνταξης της Εφημερίδας Πελοπόννησος κ. Μάγνης Κωνσταντίνος.
Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τα στοιχεία των ομιλητών:
18:00΄- 18:05΄ :ΕΝΑΡΞΗ - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
18:05΄- 18:15΄ : ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
18:15΄- 19:45΄ : ΟΜΙΛΙΕΣ
Α. 18:15΄-18:25΄: κ. ΜΑΖΑΡΑΚΙΩΤΗΣ Χρήστος, Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής.
ΘΕΜΑ:«Αναδιάρθρωση Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο τη Βελτίωση της Αποτελεσματικότητας και τη δημιουργία περιβάλλοντος Ασφάλειας, ως Προϋπόθεση Ανάπτυξης»
Β. 18:25΄-18:35΄: κ. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Σταύρος, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας, Υπαστυνόμος Β΄.
ΘΕΜΑ: «Η διαφθορά στον Δημόσιο Βίο ως ανασταλτικός παράγοντας ανάπτυξης»
Γ. 18:35΄-18:45΄: κ. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Ταξίαρχος, Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής.
Δ. 18:45΄-19:00΄: κ. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Πλάτωνας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας.
ΘΕΜΑ: «Περιβάλλον ασφάλειας και επιχειρηματικότητα».
Ε. 19:00΄-19:15΄: Δρ. ΑΛΒΑΝΟΥ Μαρία, Εγκληματολόγος, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου του Trento, Μέλος ITSTIME Italian Team for Security,Terroristic Issues& Managing Emergencies, Καθολικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνο, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω.
ΘΕΜΑ: «Τρομοκρατική βία, εξτρεμιστική βία στα πλαίσια κοινωνικής αναταραχής και ζητήματα εγκληματικότητας: επιπτώσεις στην ανάπτυξη»
ΣΤ.19:15΄-193:30΄: Δρ. ΤΣΙΓΚΡΗΣ Άγγελος, Καθηγητής Εγκληματολογίας, Δικηγόρος
ΘΕΜΑ: «Η κοινωνική πρόληψη ως αντίδοτο στην εγκληματικότητα και ως προϋπόθεση ανάπτυξης».
Ζ. 19:30΄-19:45΄: κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, Δικηγόρος LLM in Organized Crime
ΘΕΜΑ: «Η ΄΄επιχειρηματικότητα΄΄ του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος».
19:45΄-20:00΄ : ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ
20:00΄ :ΛΗΞΗ