«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ν. Μωραΐτης: Καταγγέλλει την απαξίωση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων (VIDEO)


Nα λειτουργήσει άμεσα η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.
Στον Κατσικά Ιωαννίνων λειτουργεί από το 1916 Γαλακτοκομική Σχολή διετούς φοίτησης, η μοναδική του είδους στη χώρα και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, αρκετές τυροκομικές μονάδες και...
κυρίως συγκεντρώνει από τα υψηλότερα ποσοστά σε πληθυσμό αιγοπροβάτων.
Όπως τονίζει η Επίκαιρη Ερώτηση, παρότι η σχολική χρονιά αρχίζει την 1 Σεπτέμβρη, η Β΄ τάξη ξεκίνησε μετ’ εμποδίων στις 21 Οκτώβρη και η Α΄ τάξη δεν ξεκίνησε ακόμη, εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυριζόμενος ότι η λειτουργία της Α´ τάξης καθυστερεί γιατί ήταν πολλές οι αιτήσεις συμμετοχής.
Ο Νίκος Μωραΐτης σημείωσε ότι η απαξίωση της Γαλακτοκομικής Σχολής έρχεται να προστεθεί στις συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχα­νίας «ΔΩΔΩΝΗ». Όπως είπε, σε αυτή τη σχολή «πηγαίνουν τα παιδιά κτηνοτρόφων και όχι των βιομηχάνων». Επομένως, με την απαξίωσή της «χτυπιέται η οικογενειακής μορφής εκμετάλλευση, αφού τα καρτέλ έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν άμεσα τέτοιου είδους σχολές».