«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ν. Μωραΐτης: Διαμαρτυρία για την άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ (VIDEO)


Την άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση για τις παρακρατήσεις που κάνει η Τράπεζα Πειραιώς στους αγρότες, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής είχε συμπεριληφθεί για να συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Νίκος Μωραΐτης για τις παράνομες και καταχρηστικές παρακρατήσεις υπέρ τρίτων, που επιβάλει η Τράπεζα Πειραιώς, στα χρήματα που μπαίνουν στους λογαριασμούς των αγροτών, από την ενιαία ενίσχυση του 2013...


Ο υπουργός επικαλέστηκε κώλυμα και δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ αφού το συγκεκριμένο θέμα έχει κατατεθεί τρεις φορές, μια σαν απλή Ερώτηση και δύο σαν Επίκαιρη Ερώτηση. Ο Νίκος Μωραΐτης διαμαρτυρήθηκε γιατί ο υπουργός ενημέρωσε ότι θα απαντηθεί στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, ενώ κανονικά θα έπρεπε να συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Μπαίνοντας στην ουσία του ζητήματος ο βουλευτής του ΚΚΕ στηλίτευσε την πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς (η οποία έχει αγοράσει την ΑΤΕ) να παρακρατά χρήματα που έχουν ανάγκη οι αγρότες και έκανε λόγο για «δώρο» της κυβέρνησης προς την συγκεκριμένη τράπεζα.