«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Αγρίνιο

Έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις απάτης

Το συνολικό χρηματικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες, από την έως τώρα παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 9.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Αγρινίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή ενώ...
εξιχνιάστηκαν, οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) μελών της ομάδας και συγκεκριμένα τριών (3) ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 51, 30, 26, μία 26χρονη ημεδαπή και ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, για απάτες κατά συναυτουργία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες  είχαν συγκροτήσει ομάδα που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι τους λογιστές, τους εφοριακούς ή τους ασφαλιστές, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή αφαιρούσαν κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Τον τελευταίο χρόνο είχαν εξαπατήσει οκτώ (8) ηλικιωμένους στην περιοχή του Αγρινίου, οι τρεις από τους οποίους ήταν στον ίδιο συνοικιακό δρόμο, την ίδια μέρα.
Το όφελος που αποκόμισε η ομάδα από την παράνομη δράση της ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.
Σύλληψη 36χρονου για ναρκωτικά χάπια στην Πάτρα
Συνελήφθη χθες (9-12-2013) το πρωί, στο Ρίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας ημεδαπός, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών (χάπια).
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 36χρονο, βρήκαν και κατέσχεσαν είκοσι δύο χάπια HIRNOSEDON  και είκοσι έξι χάπια VULBEGAL και μια αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με τρία τμήματα δισκίων φαρμακευτικού σκευάσματος βουπρενορφίνη.
Ο  συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 52χρονος κλεπταποδόχος στην Πάτρα
Κατασχέθηκαν σε μάντρα παλαιών σιδήρων 52 λάμες πλαισίου ανελκυστήρων
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών
Συνελήφθη χθες (9-12-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 52χρονος ημεδαπός σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που πραγματοποιούσαν τις κλοπές.
Ειδικότερα σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε μάντρα παλαιών σιδήρων 52χρονου ημεδαπού, στην Πάτρα, βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος από μεταλλικές λάμες πλαισίου αντίβαρου ανελκυστήρων.
Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, πριν από δέκα μέρες περίπου, άγνωστοι δράστες που αναζητούνται, αφαίρεσαν από ανελκυστήρες σε τρεις πολυκατοικίες, κομμάτια πλαισίου του αντίβαρου, τα οποία στη συνέχεια τα μεταπώλησαν στον 52χρονο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι πενήντα δύο μεταλλικές λάμες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες ιδιοκτήτες.