«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο ακόμα άτομα για κλοπή στο Αγρίνιο 

Οι δράστες εισήλθαν στην οικία από ανασφάλιστη είσοδο 

Συνελήφθησαν χθες (3-12-2013) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 23 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει ένας ακόμα συνεργός των συλληφθέντων τα στοιχεία του όποιου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα...
οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία 36χρονου ημεδαπού στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 500 ευρώ.

Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου που περιπολούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό τους σε κοντινή απόσταση και τη σύλληψη τους μετά από πεζή καταδίωξη.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στους δυο συλληφθέντες βρήκαν και κατέσχεσαν το σύνολο των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους και για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.
Με αφορμή περιστατικά κλοπής ανασφάλιστων οικιών, σε διάφορες περιοχές, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποσκοπώντας στην αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων, συμβουλεύει τους πολίτες τα εξής :
  • Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.
  • Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας.
  • Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόµα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστηµα.
  • Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο.
  • Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγματα.
  • Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
  • Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους. 
  • Να θυμάστε ότι τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι επίσης στόχος.

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (3-12-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 56χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του 56χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο των εταιριών καθαρισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 159.049,98 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».


Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν επτά διακινητές και τριάντα πέντε παράνομοι μετανάστες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 11/11/2013 έως 1/12/2013.

Ειδικότερα συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, επτά αλλοδαποί διακινητές, (τρεις Τούρκοι, ένας Βούλγαρος, ένας Δανός, ένας Σύριος και μια Ελληνίδα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφίες για διευκόλυνση μεταφοράς τεσσάρων παράνομων μεταναστών, στην Ιταλία.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι τριάντα ένα αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πληθώρα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα Ι. Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.