«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Γενικού Γραμματέα Μ. Αγγελάκα στην Κέρκυρα

 Σημαντικές επαφές Μανώλη Αγγελάκα και λύση στο πρόβλημα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (Ε.Α.Κ.)

«Το κράτος είναι και θα παραμείνει ενεργός αρωγός του πρώτου και δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμπαραστάτης του πολίτη. Δουλεύουμε καθημερινά και με όλες μας τις δυνάμεις για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση των αναπτυξιακών για την περιοχή έργων, την μείωση της τροχοπέδης της γραφειοκρατίας και....
τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών του δημοσίου, με τελικό αποδέκτη τον Έλληνα φορολογούμενο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή εργασίας, που πραγματοποίησε, χθες και σήμερα, στην Κέρκυρα.
 Ο κ. Αγγελάκας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίου Σπύρο Σπύρου, από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ, που βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης, καθώς και για τα εν εξελίξει έργα οδοποιίας, που είναι σημαντικότατα για τη βελτίωση και ανάπτυξη του οδικού δικτύου του νησιού των Φαιάκων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η πορεία υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου και δρομολογήθηκαν θέματα αδειοδοτήσεων, αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου της Κέρκυρας, καθώς και η συντήρηση των σχολικών κτιρίων της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, που υλοποιούνται από τη δημοτική αρχή, ήταν, μεταξύ άλλων, τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν το Γενικό Γραμματέα, σε σύσκεψη που είχε με το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή. Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της νομιμότητας της λειτουργίας της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρίας του Δήμου Κέρκυρας (Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ) και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του.
Ο κ. Αγγελάκας είχε, ακόμα, συναντήσεις με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων του νησιού, με τους οποίους συζήτησε κυρίως το πρόβλημα της αδειοδότησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (Ε.Α.Κ.) Κέρκυρας και ειδικότερα του κλειστού γυμναστηρίου και του κλειστού κολυμβητηρίου. Ο Γενικός Γραμματέας επικοινώνησε, αμέσως, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, με τον οποίο συνεννοήθηκε, εντός των επομένων ημερών, να δοθεί 6μηνη παράταση για το θέμα, ενώ, παράλληλα, δόθηκε η υπόσχεση για διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της πυρασφάλειας του Ε.Α.Κ., της οποίας η μελέτη ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας είχε διαδοχικές συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στους οποίους έδωσε οδηγίες για την επιτάχυνση όλων των σημαντικών, για την ανάπτυξη, έργων που εκτελούνται στη γεωγραφική ενότητα του Ιονίου καθώς και για την απλούστευση των διαδικασιών της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.