«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Βόνιτσα

Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, πυρομαχικά και 68 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (10-4-2014), το απόγευμα, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στη Βόνιτσα, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 51 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής όπλου, πυρομαχικών και ναρκωτικών. 
Ειδικότερα...
σε έρευνες που  ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στις οικίες των δύο συλληφθέντων, στη Βόνιτσα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
•    Στην οικία του 51χρονου ένα πιστόλι και 250 φυσίγγια
•    Ενώ την οικία του 37χρονου βρέθηκε μια νάιλον σακούλα με 68 γραμμάρια κάνναβης
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Συνελήφθη 31χρονος που είχε διαπράξει, διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έντεκα περιπτώσεις κλοπών

Το παράνομο όφελος που αποκόμισε ο δράστης ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Συνελήφθη προχθές (9-4-2014) το μεσημέρι, σε καταυλισμό Ρομά στο Πλατάνι Αχαΐας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στον 31χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν τρία ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία ΄΄TAVOR΄΄, καθώς και μία αθλητική τσάντα, ένα tablet και ένα ζεύγος υποδημάτων τα οποία είχε αφαιρέσει, λίγες μέρες πριν από οικία στον Άγιο Βασίλειο Πατρών.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 31χρονος, είχε διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, έντεκα συνολικά κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι κλοπές αφορούν τις εξής περιοχές :

•    Τρεις στο Ρίο σε χώρους του Πανεπιστημίου,
•    Δυο στον Άγιο Βασίλειο,
•    Δυο στο Καστρίτσι,
•    Και από μια στο Δρέπανο, το Ψαθόπυργο, τα Συχαινά και την Αγυιά.

Το όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την παράνομη δράση του ξεπερνά το χρηματικό πόσο των 10.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε παρόμοια αδικήματα.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.
Συνελήφθη 19χρονος για ναρκωτικά στην Πάτρα

Κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά

Συνελήφθησαν χθες (10-4-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, (πατέρας, μητέρα και γιος), ηλικίας 55, 47 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, της οπλοκατοχής και της παράνομης διαμονής στη Χώρα.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των τριών αλλοδαπών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
•    Μία νάιλον σακούλα με κάνναβη βάρους 967 γραμμαρίων
•    Δεκαπέντε ακόμα αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 97 γραμμαρίων
•    Ένα πιστό αντίγραφο πιστολιού
•    Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
•    Ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ο 19χρονος χρησιμοποιούσε ως μέσο επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών
 Από των έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι, οι τρεις αλλοδαποί είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την εμπορία και κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών
Ακόμη μία σύλληψη, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν περισσότερες από 13.000 δυναμιτάκια-κροτίδες
Από τις αρχές Απριλίου έχουν κατασχεθεί, περίπου 20.000 τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων καθώς και δύο κιλά πυρίτιδας
Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα


Συνελήφθη χθες (10-4-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 39χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή κροτίδων.

Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, σε κατάστημα του 39χρονου στην Πάτρα, βρήκαν και κατέσχεσαν 13.390 δυναμιτάκια και κροτίδες μικρής ισχύος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Απριλίου έχουν συλληφθεί συνολικά 7 άτομα και έχουν κατασχεθεί μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους, συνολικά (19.969) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων καθώς και δύο κιλά πυρίτιδας.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων  συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
•    Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
•    Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
•    Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
•    Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
•    Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
•    Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
•    Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη :
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3178&Itemid=583&lang=