«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν δυο ακόμα έμποροι ναρκωτικών στην Πάτρα
Σε οικίες των δραστών βρέθηκαν περισσότερα από δυόμισι (2,5) κιλά κάνναβης και ενενήντα επτά (97) δενδρύλλια που καλλιεργούσαν
Συνελήφθησαν, χθες (25-4-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δυο ακόμα έμποροι ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από δυόμισι κιλά και ενενήντα επτά δενδρύλλια κάνναβης.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για...
δυο ημεδαπούς (άνδρα - γυναίκα) ηλικίας 39 και 54 ετών αντίστοιχα σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της εμπορίας, καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
 Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία, εντόπισαν τον 39χρονο να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν μέσα στο πουκάμισο του, δυο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων περίπου τις οποίες μετέφερε για λογαριασμό της 54χρονης.
Επίσης στην κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο το όποιο χρησιμοποιούσε ως μέσο επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δυο ημεδαπών στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν τα εξής:
  • Μια νάιλον σακούλα με κάνναβη συνολικού βάρους 1.745 γραμμαρίων την οποία οι δράστες είχαν κρύψει σε πλαστικό βαρέλι (λίμπα),
  • Δεκαέξι ακόμα νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 758 γραμμαρίων,
  • Δυο ζυγαριές ακριβείας,
  • Τέσσερις κροτίδες,
  • Το χρηματικό πόσο των 665 ευρώ,
  • Δυο ακόμα κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην πατρική οικία του 39χρονου στην Πάτρα, βρήκαν επίσης ενενήντα επτά δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης και ήταν φυτεμένα σε είκοσι επτά συνολικά γλάστρες.
Το δίκυκλο μοτοποδήλατο του 39χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ όλα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών. 

Εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές ακόμα μία σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες στην Πάτρα
Συνελήφθησαν επτά Ρομά από τους οποίους οι έξι ήταν γυναίκες
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών
Οι δράστιδες με χρήση κάρτας άνοιγαν ξεκλείδωτες πόρτες διαμερισμάτων
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα Ρομά, αποτελούμενη από επτά ημεδαπούς, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει τους τελευταίους τρεις μήνες, δεκατρείς κλοπές σε οικίες στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν έξι γυναίκες και ένας άνδρας Ρομά, ηλικίας 35, 31, 31, 26, 23, 21 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, την 25/4/2014 το πρωί, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν οικία ημεδαπού στην Παγώνα Πατρών, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή.
Για τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό, μετά από λίγη ώρα, του οχήματος των δραστών στην Αρόη και τη σύλληψη τους.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστιδες ενεργώντας «κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει άλλες δώδεκα κλοπές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στις περιοχές της Αρόης, των Συνόρων και των Ταμπάχανων.
Για την διάρρηξη των οικιών οι συλληφθείσες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μέθοδο, μεταβαίνοντας σε διαμερίσματα, όπου οι ένοικοι απουσίαζαν και με τη χρήση ταυτότητας ή κάρτας απασφάλιζαν τις πόρτες των σπιτιών που ήταν κλειστές, αλλά όχι κλειδωμένες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Την προανάκριση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο πρόληψης τέτοιων φαινομένων συμβουλεύει τους πολίτες να μην ξεχνούν να προβαίνουν στα στοιχειώδη μέτρα φύλαξης των οικιών τους, κλειδώνοντας τις πόρτες και ασφαλίζοντας τα παράθυρα των σπιτιών, όταν απουσιάζουν ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα. 

Την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Στέργιου Γεώργιος επισκέφθηκε την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ασφάλειας Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΜΑΖΑΡΑΚΙΩΤΗΣ Χρήστος, ο Διοικητής της Άμεσης Δράσης Πατρών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Περικλής, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Εσωτερικών Λειτουργιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ Θεόδωρος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ ΣΦΕΤΣΟΣ Χαράλαμπος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Υπαστυνόμος Β΄ κ. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Σταύρος.
Οι Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές ενημέρωσαν τον κ. Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας για τα ζητήματα της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης και της στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή μας.