«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Συμπατριώτη… γιατί κάνεις μισό το βήμα;

Αγία Τριάδα Αγρινίου 14 Απρίλη 1944!
120 Έλληνες Πατριώτες εκτελέστηκαν απ’ τους Γερμανούς!!
70 χρόνια καίει της θυσίας το καντήλι!!!
Συντρόφισσά μου…σύντροφέ μου, εγώ σου τα γράφω που βουτώ την πένα μου στο αίμα της καρδιάς μου!
Για να σου αραδιάσω κάμποσες …δικές μου αλήθειες!
Τώρα τούτες οι αλήθειες… αν είναι μόνο δικός μου πόνος, ενδόψυχη πιθυμιά, απόρροια της προσωπικής μου στρατευμένης δοξασίας στα ιδανικά του Πατριωτισμού, του Ανθρωπισμού, του Σοσιαλισμού και κατ’ επέκταση του Κομμουνισμού που εσένα δεν σ’ αγγίζουν… αγνόησέ τα!
Μη συνεχίζεις να με διαβάζεις!!

Σε παρακαλώ μη πας παρακάτω!!!


Συμπατριώτη… γιατί κάνεις μισό το βήμα;

Αν όμως είναι τα δικά σου ιερά και όσια, της ύπαρξής σου, αν φαντάζεσαι πως είναι αδιάσειστες αλήθειες, πρόσεξέ τα, μελέτησέ τα… ίσως κάπου αλλού να σε πάνε!

Για να φωτιστούν του κόσμου τα σκοτάδια κάποιοι κάψανε την υπόστασή τους για υπάρχει μια αιώνια λάμψη!
Ποιοι είναι αυτοί;
Αυτοί είναι που δεν τους πήραν τα γρανάζια της «εύκολης» ζωής από κάτω, αυτοί είναι που σου έλεγαν και σου λένε αναμφισβήτητες αλήθειες κι εσύ κοιτάς …πέρα!!!

Γιατί εμείς είμαστε οι μεγάλες κι ακατάβλητες εφεδρείες του Λαού μας!
Αυτές οι εφεδρείες, που φρονούμε πως είμαστε, η καταλυτική δύναμη την ύστατη ώρα, να διαδραματίσουμε αδιανόητο ανατρεπτικό ρόλο, στην πορεία του παγκόσμιου λαϊκού Κινήματος προς τη νομοτέλεια της ζωής, που είναι η καθοριστική πάλη για την εγκαθίδρυση του Σοσιαλιστικού-Κομουνιστικού συστήματος!!!
Συμπατριώτη… γιατί κάνεις μισό το βήμα;

  Δεν υπάρχουν πλέον πεδία αμφισβήτησης …είναι νομοτέλεια το επόμενο στάδιο περάσματος απ’ την τωρινή πραγματικότητα, δεν είναι άλλο κανένα απ’ την κυριαρχία κι επικράτηση του Σοσιαλισμού- Κομμουνισμού!
Όποιος το αντιλαμβάνεται το αντιλαμβάνεται…είναι νομοτέλεια!!!

Τώρα αν νομίζετε πως μ’ «εμβαλωματικές ενέργειες» πως με γιατροσόφια, πως με παυσίπονες ενέσεις, πως με μαντζούνια και μαγικά βότανα θα πάμε παραπέρα, μέσα σ’ αυτό το αδίσταχτο καπιταλιστικό σύστημα, για να βρούμε τη μελλοντική μας ήρεμη αποκατάσταση… «πλάνην οικτρά πλανάστε»!
Καμία μεταβολή και καμία ανατρεπτική κατάσταση, ούτε μια επανάσταση δεν χάθηκε μέσα στων λουλουδιών το μεθυστικό άρωμα, ούτε στων άλικων γαρίφαλων το φανταζί χρώμα!
Μέσα σε αίμα αγωνιστών κι ηρώων πέρασε, και μέσα στ’ άλικο αίμα Λαϊκών Μαρτύρων που για τούτη τη ζωή πάλεψαν και παλεύουν, μέσα απ’ το απροσδιόριστο της προσφοράς μεθυστικό άρωμα που οι αλύγιστοι πρωτοπόροι της θυσίας στέκονταν ολόρθοι, χωρίς να δεχτούν να τους δέσουν τα μάτια στα θυσιαστήρια της Αθανασίας!
Συμπατριώτη… γιατί κάνεις μισό το βήμα;

Στην Αγία Τριάδα Αγρινίου!
Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής!!
Στο στρατόπεδο στο Χαϊδάρι!!!
Στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Κομμένο, στο Βιάννο ….

Αλύγιστοι Πατριώτες Αγωνιστές έγιναν φάροι στο φουρτουνιασμένο πέλαγος…της θυσίας!

Κι έχει η φλόγα της ψυχής μου ακόμα φως, μέσα στα βαθιά μεσάνυχτα της εποχής μας, αλλιώς …πως ήταν δυνατόν έτσι να γράψω!!!!

Συμπατριώτη… γιατί κάνεις μισό το βήμα;
Κάν’ το ολόκληρο να βγεις στην Ξαστεριά!!!

ΥΓ: Σχεδόν κάθε μέρα περνώ…απ’ το Θυσιαστήριο της Αγιάς Τριάδας τ’ Αγρινίου, εκεί που σταματώ, παίρνω δύναμη…την ανηφοριά της ζωής και της ιστορίας να βγάλω!!!!

Δημήτρης Ντόκας