«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αιγιάλεια
Συνελήφθησαν τρία μέλη, μεταξύ των οποίων και ένας 33χρονος Αλβανός που είχε ηγετικό ρόλο
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 180 γραμμάρια κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία στιλέτα
Εξαρθρώθηκε , από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αιγιάλεια.
Συνελήφθησαν χθες (28-4-2014) το μεσημέρι, στο Αίγιο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, τρεις άνδρες, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και ένας ημεδαπός, ηλικίας 33, 36 και 51 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα...
 ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, εντοπίστηκαν τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, στο Αίγιο και στην Τέμενη, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :
  • Τέσσερις (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 180 γραμμάριων.
  • Δέκα (10) κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών
  • Δέκα τέσσερις (14) κάρτες sim
  • Και τρία μαχαίρια τύπου στιλέτο
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προκύπτει ότι, οι τρεις δράστες, τους τελευταίους δέκα μήνες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους, έχοντας διακινήσει μεγάλες ποσότητες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας.
Σημειώνεται ότι ο 33χρονος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ναρκωτικά, είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, ενώ ο 36χρονος ομοεθνής του διένεμε τα ναρκωτικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο. Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν την οικία του 51χρονου στην Τέμενη, ως χώρο καβάτζας, για την απόκρυψη των ναρκωτικών.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράστες για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί, ανανέωναν τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας τους, αλλάζοντας τηλεφωνικούς αριθμούς, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν στον Ανακριτή την Παρασκευή (2-5-2014).
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου. 

 
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 1.000.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (29-4-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 56χρονος ημεδαπός, για πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 56χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.128.204,25 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». 

Συνελήφθη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 47χρονος αλλοδαπός, παιδίατρος, στα Ιωάννινα για πορνογραφία ανηλίκων
Κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία του βρέθηκαν σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας
 Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες (28.04.2014), στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 47χρονος αλλοδαπός, παιδίατρος, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφία, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 47χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας .
Τα  κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.
Ο 47χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.