«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Συνελήφθη Δήμαρχος στην Ηλεία για ρύπανση περιβάλλοντος

Κατασχέθηκαν δύο έμφορτα απορριμματοφόρα και ένα μηχάνημα έργων του Δήμου
Συνελήφθη σήμερα (1-4-2014) νωρίς το πρωί, στο Λούβρο Αρχαίας Ολυμπίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, δήμαρχος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ρύπανσης περιβάλλοντος.
Ειδικότερα...
μετά από τηλεφωνική καταγγελία, στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, για εναπόθεση αστικών απορριμμάτων στη Λυναριά Ηλείας, από δημοτικά απορριμματοφόρα, αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισαν το δήμαρχο, ο οποίος τους υπέδειξε παραποτάμια περιοχή του ποταμού Αλφειού, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, που βρίσκονταν δύο έμφορτα απορριμματοφόρα και ένα μηχάνημα έργων (τσάπα) του Δήμου.
Κατά την άφιξη των αστυνομικών, τα οχήματα ήταν ακινητοποιημένα χωρίς να προβαίνουν σε καμία εργασία και χωρίς να υπάρχουν χειριστές, ενώ σε κοντινή απόσταση είχε διανοιχτεί τάφρος, διαστάσεων 5χ6χ5 μέτρων περίπου.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, συνελήφθη ο δήμαρχος και κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα του Δήμου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των χειριστών των οχημάτων βρίσκονται σε εξέλιξη.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας.