«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που πουλούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα

 Συνελήφθησαν τέσσερεις δράστες ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους τα στοιχεία του όποιου έχουν ταυτοποιηθεί
Από την έως τώρα έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στη πώληση ναρκωτικών ουσιών στην Αχαΐα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν...
χθες (12.04.2014) το απόγευμα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τέσσερις άνδρες, δυο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 44 και 23 ετών, ένας 32χρονος Αλβανός και ένας 42χρονος Έλληνας.
 Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα κατά περίσταση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών ενώ για εμπλοκή του στην εγκληματική ομάδα κατηγορείται ένας ακόμα υπήκοος Βουλγαρίας τα στοιχεία του όποιου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις Αρχές.
Ειδικότερα Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, εντόπισαν χθες (12-4-2014) το απόγευμα, στο Ψαροφαι Πατρών, τον 42χρονο ημεδαπό και τον 32χρονο Αλβανό, να επιβαίνουν σε δυο σταθμευμένα οχήματα και σε σωματικές έρευνες που τους ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό πόσο των 500 ευρώ.
 Σε ερευνά που ακολούθησε στα οχήματα των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 2.152 γραμμαρίων.
Έπειτα εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο Πατρών, ο 23χρονος Βούλγαρος, ο οποίος οδήγησε τους αστυνομικούς σε δυο αγροτικές περιοχές με πυκνή βλάστηση στο Φαρραί Αχαΐας όπου μέσα σε αγκαθωτούς θάμνους είχε κρύψει τέσσερις συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 7.498 γραμμαρίων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες του 23χρονου και του 44χρονου Βούλγαρου, στο Χαϊκάλι και την Περιστέρα Αχαΐας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλες τρεις συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 3.170 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών ενώ η συνολική ποσότητα κάνναβης που κατασχέθηκε ανέρχεται στα 12.820 γραμμάρια.