«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξιχνιάστηκε η ληστεία που είχε συμβεί την 21-1-2014 σε βάρος ηλικιωμένων στη Σκουτερά Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει από ηλικιωμένο ζευγάρι το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα και ένα κινητό

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ληστεία η οποία συνέβη πριν από δύο μήνες περίπου στη Σκουτερά Αιτωλοακαρνανίας και...
σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, μετά από ένταλμα του Ανακριτή Αγρινίου ένας 30χρονος Αλβανός, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα 24χρονος συνεργός του που αναζητείται, καθώς και ένας τρίτος ομοεθνής τους τα στοιχεία του όποιου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, την 21/1/2014 αργά το απόγευμα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπου τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ηλικιωμένων στη Σκουτερά, και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

Στη κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν το κινητό τηλέφωνο που οι δράστες είχαν αφαιρέσει κατά τη ληστεία το οποίο αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στους παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του βρίσκονται σε εξέλιξη.
 Συνελήφθη 42χρονος για καλλιέργεια ναρκωτικών στην Ηλεία

Συνελήφθη, σήμερα (4-4-2014) το πρωί, στο Βούναργο Ηλείας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 42χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
 Ειδικότερα σε περιβόλι με εσπεριδοειδή του 42χρονου, στο Βούναργο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φυτό κάνναβης ύψους 25 εκατοστών, καθώς και άγνωστο αριθμό σπόρων, που είχε φυτέψει και από τους οποίους είχαν αρχίσει να εκφύονται επτά φυτά κάνναβης ύψους μερικών εκατοστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με ελέγχους σε φορτηγά στο λιμάνι της Πάτρας

Ελέγχτηκαν συνολικά 44 φορτηγά και βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις ενώ βαρύτητα δόθηκε στις παράνομες ενδομεταφορές.

Στους ελέγχους συμμετείχαν Εφοριακοί, Λιμενικοί καθώς και υπάλληλοι του ΙΚΑ, της Επιθεώρησης Εργασίας, του Τελωνίου, και της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Σήμερα (4-4-2014) το απόγευμα, στο Νέο Λιμένα Πατρών, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την συμμετοχή αστυνομικών της Τροχαίας Πατρών, των Ομάδων Πρόληψης Ελέγχου Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αθηνών και Πατρών, καθώς και των υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε., του Λιμενικού Σώματος, της Δ.Ο.Υ., της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Τελωνίου, του Ι.Κ.Α. και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Συνολικά συγκροτήθηκαν δυο συνεργεία ελέγχου και ελέγχθηκαν σαράντα τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα, διεθνών μεταφορών, από τα οποία τα σαράντα ένα είχαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν είκοσι τρεις παραβάσεις, ενώ η βαρύτητα δόθηκε σε αδικήματα που αφορούσαν τις παράνομες ενδομεταφορές, τους ταχογράφους και την παραβίαση ωραρίου και την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων οδηγών.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. 
 Περισσότερες από 2500 κροτίδες κατασχεθήκαν σε περίπτερο στο Διακοπτό

Συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Διακοπτό Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου και του 30χρονου αδελφού του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διάθεση κροτίδων.

Πιο συγκεκριμένα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε περίπτερο του 30χρονου στο όποιο εργαζόταν ο 34χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος βρήκαν και κατέσχεσαν 2550 κροτίδες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμου Α΄ Σφέτσου Χαράλαμπου, με παρουσίαση υπόθεσης σύλληψης 34χρονου στο Διακοπτό για κατοχή 2.550 κροτίδων και συμβουλές προς τους πολίτες σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων από καύση κροτίδων κατά την πασχαλινή περίοδο

« Καλημέρα σας,


στοχευμένοι και συνεχείς έλεγχοι, για την εμπορία και κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου στη Δυτική Ελλάδα.


Οι έλεγχοι δεν θα αποσκοπούν μόνο στη τήρηση της νομοθεσίας, αλλά κυρίως στην πρόληψη πιθανών ατυχημάτων και θα επικεντρωθούν κυρίως στον εντοπισμό χώρων όπου οι κροτίδες και τα βεγγαλικά φυλάσσονται ή καταστημάτων όπου πουλιούνται. Παράλληλα όμως, έλεγχοι Θα πραγματοποιούνται και σε μεμονωμένα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τα αντικείμενα αυτά.


Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Διακοπτό Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, ένας 34χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή και διάθεση κροτίδων.


Πιο συγκεκριμένα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε περίπτερο όπου εργαζόταν ο δράστης και το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του 30χρονου αδελφού του, βρήκαν και κατέσχεσαν 2.550 κροτίδες.


Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του αδελφού του βρίσκονται σε εξέλιξη.


Δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.


Ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων καθώς και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.


Επίσης πρέπει να γίνει συνείδηση, σε όλους τους ενηλίκους και κυρίως στους γονείς, ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε κροτίδες και βεγγαλικά, όχι μόνο γιατί η αγορά τους είναι παράνομη, αλλά κυρίως γιατί η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.


Οι γονείς πρέπει επίσης να αποτρέπουν τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή κροτίδων και βεγγαλικών και πρέπει να τα ενημερώνουν διαρκώς για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού που μπορεί να προκληθεί από η χρήση τους.


Επίσης οι γονείς δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά να προσεγγίζουν χώρους όπου άλλα άτομα προβαίνουν σε παράνομη καύση των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ποτέ θα προκληθεί ατύχημα.

Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο οι ενήλικοι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κροτίδες και βεγγαλικά είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να αποτελέσουν πρότυπο μίμησης για τα παιδιά τους.


Ολοκληρώνοντας, δεν ξεχνούμε ποτέ ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την σωματική ακεραιότητα αλλά πολλές φορές δυστυχώς και για την ίδια την ζωή ».