«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Καταδικάζουν τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου

  ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ

Με αφορμή τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα, μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

     «Καταδικάζω απερίφραστα τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Πάνου Τσακανίκα και καλώ την Ελληνική Αστυνομία να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
     Κανενός είδος ένσταση ή διαφωνία σε σχέση με τις απόψεις των εκπροσώπων του τύπου (και κάθε πολίτη) δεν δικαιολογεί την άσκηση βίας.
     Η προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας δημοκρατίας».
***


Καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης ,με αφορμή την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο  δημοσιογράφου  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ο εμπρησμός  αυτοκινήτου δημοσιογράφου στο Δήμο μας  είναι απόλυτα καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας του τύπου».
Αγρίνιο, 29-04-2014
Γραφείο Τύπου
Δημήτρη Τραπεζιώτη, υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου
***
 
Το "ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ" Για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Π. Τσακανίκα

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ καταδικάζει την ενέργεια εμπρησμού του ιδιωτικού αυτοκινήτου γνωστού συντάκτη της πόλης του Αγρινίου, η οποία μέσα στο συγκεκριμένο ήδη διαμορφωμένο κλίμα των εκλογών του Μαΐου, λειτουργεί φοβικά απέναντι στον υπαρκτό συντηρητισμό της τοπικής κοινωνίας, ενεργοποιώντας, κατά την κρίση μας, τα αντιδραστικά αντανακλαστικά της. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ενισχύει τους εξουσιαστικούς τοπικούς θύλακες από τη μια, ενώ από την άλλη υπηρετεί την αποριζοσπαστικοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
Οι πολιτικοί σχηματισμοί, τοπικοί και εθνικοί, που υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν, με τρόπο ακάματο και μεθοδικό, τις πολιτικές του κοινωνικού αυτοματισμού και του ανθρωποφαγικού κανιβαλισμού, προωθώντας αντιλήψεις του τύπου ο «σώζων εαυτόν σωθήτω», θα «τρίβουν τα χέρια τους» μετά από τέτοιες ενέργειες.