«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης που εκβίαζε καταστήματα στο Αγρίνιο
Συνελήφθη χθες (21-4-2014) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και ο τρίτος δράστης που κατηγορούνταν για συμμετοχή του στην υπόθεση εκβίασης καταστημάτων στο Αγρίνιο.
Πρόκειται για...
έναν 28χρονο ημεδαπό, τα στοιχεία του οποίου είχαν ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν. (Σχετικό το από 21-4-2014 Δελτίο Τύπου μας)
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου. 
Συνελήφθη 45χρονος για ζωοκλοπή στη Βόνιτσα
Ο δράστης αφαίρεσε, είκοσι πέντε πρόβατα και επτά αρνιά συνολικής αξίας 3.000 ευρώ
Συνελήφθη χθες (21-4-2014) αργά το απόγευμα, στα Σκλάβαινα Βόνιτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκλοπή.
Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελία 71χρονου ημεδαπού, προχθές (20-4-2014) το πρωί, σε αγροτική, ορεινή περιοχή, στα Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας, ο 45χρονος του αφαίρεσε είκοσι πέντε πρόβατα και επτά αρνιά συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, τα οποία βοσκούσαν σε μη περιφραγμένη έκταση.
Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 45χρονου και τη σύλληψή του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας. 

Συνελήφθη ένας 33χρονος αλλοδαπός στην Πάτρα
Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Γεωργιανών Αρχών
Συνελήφθη, σήμερα (22-4-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 33 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα σύλληψης των Γεωργιανών Αρχών, για αδικήματα που είχε διαπράξει στη Χώρα του.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν, αφορούν μεταξύ άλλων την κατάχρηση εξουσίας κατά συρροή, τις σωματικές κακώσεις και προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συρροή και από κοινού με τρίτα πρόσωπα και την παράνομη κατακράτηση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

Συνελήφθη 54χρονος στον Πύργο για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών
Κατασχεθήκαν 106 γραμμάρια και 40 φυτά κάνναβης καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας
Στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο
Συνελήφθη σήμερα (22-4-2014) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διάθεση ναρκωτικών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στον 54χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη συνολικού βάρους 106 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, στον Πύργο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί, βρήκαν ακόμα και κατέσχεσαν τα εξής:
  • Σαράντα (40) φυτά κάνναβης που καλλιεργούσε ο 54χρονος στην αυλή του σπιτιού του, μέσα σε γλαστράκια
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί πριν τρία χρόνια από 81χρονο ημεδαπό, στο Πύργο
Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη δύο ενόπλων δραστών στην Ακράτα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ενόπλων δραστών, οι οποίοι σήμερα (22-4-2014) και ώρα 12:57 διέπραξαν ληστεία σε super market στην Άκρατα, αφαιρώντας μεγάλο χρηματικό ποσό.
Οι δράστες κατά την τέλεση της ληστείας είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ αμφότεροι έφεραν πυροβόλα όπλα. 
 Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για σχηματισμό δικογραφίας αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος Αστυνομικού Διευθυντή, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος Αστυνομικού Διευθυντή γιατί σήμερα (22-04-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες κατελήφθη να ασκεί καθήκοντα προσωπικού ασφαλείας (security) σε ιδιωτική επιχείρηση, ενώ επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, έδωσε αρχικά στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Ο συλληφθείς προσάγεται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Επίσης, με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.