«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο δράστες για κατοχή ναρκωτικών στο Μεσολόγγι

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 872 γραμμάρια κάνναβης, ένα μαχαίρι και πέντε κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθησαν χθες (8-4-2014) το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και μία 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, όπλου και πυρομαχικών.
Ειδικότερα...
σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στην οικία των δύο δραστών, στο Μεσολόγγι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:  



  • Μια νάιλον συσκευασία κάνναβης βάρους 853 γραμμαρίων
  • Μία ακόμα συσκευασία κάνναβης σε αλουμινόχαρτο βάρους 19,3 γραμμάριων
  • Επτά φυσίγγια πολεμικού όπλου
  • Πέντε κινητά τηλέφωνα
  • Δύο συσκευές ασύρματης επικοινωνίας με το φορτιστή τους



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.



Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.



Αστυνομικοί διέσωσαν 50χρονο από πνιγμό, σε αποστραγγιστικό αυλάκι στην Γαστούνη Ηλείας



Ο διασωθείς είχε πέσει μέσα στο αυλάκι μαζί με το όχημα του που οδηγούσε, όταν αποκολλήθηκε ο άξονας του τροχού



Διασώθηκε μετά την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετά από εκτροπή του οχήματός του έπεσε σε αποστραγγιστικό αυλάκι με νερό.



Ειδικότερα, πριν τέσσερις μέρες (5-4-2014) το πρωί, στο 1ο χλ, της Επαρχιακή οδού Γαστούνης – Λουτρών Κυλλήνης, ο 50χρονος οδηγώντας μία τετράτροχη μοτοσικλέτα, έπεσε μέσα σε αποστραγγιστικό αυλάκι τριών μέτρων, που περιείχε νερό ύψους μισού μέτρου, όταν αποκολλήθηκε ο πίσω δεξιός άξονας του οχήματος του.



Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης που περιπολούσαν στην περιοχή, αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα, απεγκλωβίζοντας τον 50χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και είχε καταπλακωθεί από τη μοτοσικλέτα του με το κεφάλι μέσα στο νερό.



Στη συνέχεια και με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, ο 50χρονος ανασύρθηκε από το αυλάκι και διακομίσθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και έπειτα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου.



Συνελήφθη στην Κύπρο, μετά από πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα επικίνδυνος 27χρονος Αλβανός κακοποιός, με πολλαπλή εγκληματική δράση στη χώρα μας

Θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών, τις οποίες διέπρατταν με ιδιαίτερη βιαιότητα κατά των θυμάτων

Τα μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν επίσης να πυροβολούν και κατά αστυνομικών στις περιπτώσεις που καταδιώχτηκαν μετά τη διάπραξη αδικημάτων

Τον Ιούνιο του 2012 στην Καισαριανή, πυροβόλησαν και σκότωσαν 30χρονο ημεδαπό και τραυμάτισαν σοβαρά τον αδελφό του, όταν έγιναν αντιληπτοί στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν αυτοκίνητο από πυλωτή πολυκατοικίας

Μετά από συνεργασία της Ελληνικής με την Κυπριακή Αστυνομία και ύστερα από πληροφορίες που παρείχε η Ελληνική Αστυνομία συνελήφθη χθες (08.04.2014) νωρίς το πρωί, στην Αμμόχωστο της Κύπρου, ιδιαίτερα επικίνδυνος 27χρονος Αλβανός κακοποιός με πολλαπλή εγκληματική δράση στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς θεωρείται ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο τα τελευταία χρόνια κυρίως σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών (σχετικές οι από 19.07.2013 δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.).