«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Κάτω τα χέρια απ' την μικρομεσαία Αγροτιά!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΟΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των φτωχωμεσαίων κτηνοτρόφων σε όλη την χώρα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε ένα βήμα πίσω. Ανακοίνωσε την υποβολή ενστάσεων σε όσους παραγωγούς πήραν μειωμένη εξισωτική ή καθόλου μέχρι τις 31/8/14. Η ΠΑΣΥ και η Ομοσπονδία εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους γιατί...
δεν παίρνετε πίσω το σχέδιο δράσης αποχαρακτηρισμού των βοσκοτόπων.
             Ετοιμάζουν νέο σχέδιο κάτω τις υποδείξεις της Ε.Ε (αυτά για όσους υποστηρίζουν ότι ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων δεν είναι κατεύθυνση της Ε.Ε), σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, έχοντας ως δεδομένο ότι έχουν εξευρεθεί πιστώσεις συνολικά 130 εκατ. ευρώ και αφού έλαβε υπόψη της όλα τα τεχνικά δεδομένα όπως αυτά απορρέουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, τις δεσμεύσεις για την εφαρμογή νέου σχεδίου δράσης για τον προσδιορισμό των επιλέξιμων προς επιδότηση βοσκοτόπων καθ’ υπόδειξη της Ε. Επιτροπής, και κυρίως την αποφυγή αναστολής πληρωμών των ενισχύσεων του 2014 και την επιβολή καταλογισμών σε βάρος των κτηνοτρόφων».
               Καλούμε τους κτηνοτρόφους να υποβάλουν έγκαιρα τις ενστάσεις μέχρι τη καταληκτική ημερομηνία, επίσης ζητάμε από το Υπουργείο να δοθεί παράταση ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για την υποβολή των ενστάσεων.
               Δεν 
υποστέλουμε την σημαία του αγώνα καλούμε τους κτηνοτρόφους σε επαγρύπνηση, μέχρι να παρθεί πίσω το σχέδιο δράσης αποχαρακτηρισμού των βοσκοτόπων. Να δοθούν όλοι οι βοσκότοποι που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα οι κτηνοτρόφοι.
        Ο αγώνα συνεχίζεται μέχρι την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.