«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Έχασε τη μάχη της ζωής ο Γιώργος Μπόκας

Βαθιά θλίψη και ανείπωτη πίκρα έφερε η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μπόκα, τόσο στο χωριό μας στο Καινούργιο που είναι η γενέτειρά του, όσο στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή στα 63 του χρόνια, σήμερα στη  ΜΕΘ του Θριάσιου Νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί.

Ο αείμνηστος Γιώργος Μπόκας όπως προανέφερα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καινούργιο, στη γειτονιά μας. Σπούδασε γεωπόνος και...
τελειώνοντας τις σπουδές του επέτρεψε στον τόπο μας όπου ασχολήθηκε με επιτυχία επιχειρηματικά σε αρκετούς τομείς. Ήταν ένας εύστροφος και διορατικός άνθρωπος, ακούραστος και μεθοδικός.

Το 1994 έγινε ιδιοκτήτης του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού «Αχελώος». Εδώ θα σταθώ λίγο με πρόσθετη συγκινησιακή φόρτιση…
Με τίμησε με την πρόσκλησή του να μου αναθέσει τότε την ενημερωτική διεύθυνση του σταθμού. Διατέλεσα ο πρώτος και μόνος δημοσιογράφος στο ξεκίνημα του καναλιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνέπεσαν εκείνη την περίοδο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Οργανώσαμε το τηλεοπτικό πρόγραμμα με Ζωντανές Ενημερωτικές Εκπομπές, Ρεπορτάζ, Συνεντεύξεις …μέχρι και επετειακές εκπομπές!
Το τι πετύχαμε… το έκρινε και το κατέγραψε η ιστορία!!
Πάντως μετά την αποχώρησή μου απ’ το σταθμό, όσες φορές συναντήθηκα με τον αείμνηστο Γιώργο Μπόκα μου έλεγε πάντα σχεδόν τα ίδια: «Σου έχουμε υποχρέωση για τη συμβολή σου στο ξεκίνημα του σταθμού» και «Έχω να το λέω για τις ικανότητές σου και για το ήθος σου»!!!

Θα σε θυμάμαι πάντα Γιώργο!!!!

Η κηδεία του Γιώργου Μπόκα, θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο στο Καινούργιο.

Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δημήτρης Ντόκας