«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ενημερωτικό Δελτίο από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

2ο Ενημερωτικό Δελτίο

10 Οκτωβρίου 2014

2ο  Workshop του Δικτύου Προώθησης της Απασχόλησης «Αιτωλία».

Στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Δικτύωση σε τοπικό επίπεδο» της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία», οργανώθηκε την Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, το 2ο Workshop με θέμα «ΙΚΟΝ 4 – Παράγω, Αξίζω, Προχωρώ» στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Π. Μεσολογγίου, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, εταίρο της Α.Σ. «ΑΙΤΩΛΙΑ» και υπό την αιγίδα του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Σκοπός του Workshop ήταν...
η παρουσίαση των δράσεων που αναπτύσσει η Α.Σ. «ΑΙΤΩΛΙΑ» στους Δήμους Θέρμου, Ναυπακτίας και Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά κυρίως η ανάδειξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου μέσα από την τυποποίηση του αγροτικού προϊόντος, το Branding, την εξειδικευμένη συσκευασία, την σύνδεση του προϊόντος με την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες από την αξιοποίησή του, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια τους και ενισχύοντας εν τέλη την απασχόληση μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το Workshop άνοιξε με τον χαιρετισμό του κ Καραπάνου Νικόλαου, Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην σημασία που δίνει η νέα δημοτική αρχή αναφορικά με την στήριξη της υγιής επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και τόνισε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας, χρησιμοποιώντας την “ορθή” τυποποίηση του αγροτικού προϊόντος ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφειά του.

Συντονιστής της συνάντησης ήταν o κ. Ρόμπολας Γεώργιος, Υπεύθυνος Πράξης για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, o οποίος παρουσίασε τις δράσεις και τους στόχους της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία».
Ο κος Τριανταφύλλου Γεώργιος, εκδότης του περιοδικού All Pack Hellas, ανέδειξε και ανέλυσε την ανάγκη για αλλαγή από τον παραδοσιακό τρόπο πώλησης του Αγροτικού προϊόντος δίνοντας υπεραξία στο προϊόν και αναδεικνύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν στον αγροτικό τομέα στην περιοχή μας.
Ο κος Μπρούσαλης Δημοσθένης, γενικός Διευθυντής της Dasc Branding, μίλησε για την αναπτυξιακή δυναμική της σύνδεσης του προϊόντος με την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής και της σωστής εικόνας (Brand) όσον αφορά την αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών.
Ο κος Γρηγορης Κοκκορης, Διευθύνων σύμβουλος της Dot Repro Α.Ε., παρουσίασε τη σημασία του χρώματος και την δύναμη της συσκευασίας στην διάθεση αγοράς του καταναλωτή.
Ο κος Αυγερινός Χατζηχρύσος, Γενικός & Εμπορικός Διευθυντής Forlabels, ανέλυσε της νέες τάσεις στις αγορές του εξωτερικού όσον αφορά την ετικέτα συσκευασίας του τυποποιημένου premium προϊόντος τροφίμου και ποτού.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κ Αϋφαντής Γιώργος, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Αυφαντής ΑΒΕΕ, ο οποίος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία όσον αφορά το Branding και την συσκευασία προϊόντων ποιότητας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών, κατά την οποία λύθηκαν αρκετές από τις απορίες των παρευρισκόμενων, κυρίως σχετικά με τα premium προϊόντα, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων και των νέων καταναλωτικών τάσεων αναφορικά με τον κλάδο τροφίμου και ποτών.

3ο Workshop του Δικτύου Προώθησης της Απασχόλησης «Αιτωλία».

Στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Δικτύωση σε τοπικό επίπεδο» της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου 2014, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Ελληνοιταλικο Επιμελητήριο και την Α.Σ. «ΑΙΤΩΛΙΑ», το 3ο Workshop με θέμα την παρουσίαση του «Ελληνικού σήματος φιλοξενίας & ποιότητας». Το Workshop διεξάχθηκε  στα γραφεία της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ και απευθύνθηκε στα μέλη του Δικτύου.

Εισηγήσεις έκαναν ο κ. Βαμβακάρης Παναγιώτης Γεν. Γραμματέας Ελληνοιταλικου Επιμελητηρίου & υπεύθυνος επιτροπής διαχείρισης σήματος και ο κ. Γιώργος Ρόμπολας, υπεύθυνος Πράξης εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Βαμβακάρης Παναγιώτης παρουσίασε το Ελληνικό σήμα φιλοξενίας & ποιότητας αναλύοντας τον σκοπό, τις ενέργειες που έχουν γίνει, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, τα κριτήρια συμμετοχής και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι ωφελούμενοι. Ο κ. Ρόμπολας παρουσίασε το Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης «Αιτωλία» και ανέλυσε τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την λειτουργία του Δικτύου.

Στόχος ήταν η παρουσίαση των δράσεων και των ενεργειών που αναπτύσσει το Δίκτυο στους Δήμους Θέρμου, Ναυπακτίας και Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και η διαμόρφωση στενότερων σχέσεων συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Δικτύου, που θα μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα και θα συνεισφέρουν στην επίτευξη των σκοπών και των στόχων της Πράξης.
Κυρίως όμως, στόχος ήταν, η ανάδειξη ενός νέου αναπτυξιακού εργαλείου και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό και την μεταποίηση - τυποποίηση, όπως επίσης και οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες από την αξιοποίησή του, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια τους, ενισχύοντας της αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου και την απασχόληση.

Λήξη 2ης Πρόσκλησης της Πράξης
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΙΤΩΛΙΑ», στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην Αιτωλία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, ενημερώνει για την λήξη της 2ης Πρόσκλησης, κατά την οποία υποβλήθηκαν 78 αιτήσεις από κατοίκους των δήμων Ναυπακτίας, Ι.Π. Μεσολογγίου και Θέρμου.
Οι υποψήφιοι ωφελούμενοι είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες, άνεργες, καθώς επίσης σημειώνεται συμμετοχή και από ωφελούμενους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Επιπλέον, η συμμετοχή ωφελούμενων από τον Δήμο Θέρμου είναι σημαντική.
Η επόμενη φάση της διαδικασίας ένταξης των ωφελουμένων στην Πράξη είναι η αξιολόγηση τους, η οποία έγκειται σε κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια συνάφειας σχετικά με τον τομέα παρέμβασης του τουρισμού, τα οποία θα προκύψουν από συνεντεύξεις – συνεδρίες των ωφελουμένων με τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, την οποία έχει καταρτίσει ο φορέας «Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες – ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε.», εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης. Κατόπιν ολοκλήρωσης των συνεντεύξεων – συνεδριών, οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν για την ένταξή τους στην Πράξη και για την έναρξη των δράσεων.

Έναρξη Δράσης 15, Πρόγραμμα Κατάρτισης                                 “οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων”
Την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, ξεκίνησε η υλοποίηση της δράσης 15, Πρόγραμμα Κατάρτισης “οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων”, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2014. Το πρόγραμμα κατάρτισης 80 ωρών, περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση και αποτελείται από έντεκα (11) εκπαιδευτικές ενότητες:
1.      Αρχές, ορισμοί και θεσμικό πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας
2.      Μορφές και επιτυχημένα παραδείγματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας
3.      Πολιτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας
4.      Οργανωτικές δομές, ανάπτυξη και διοίκηση των κοινωνικών επιχειρήσεων
5.      Χρηματοοικονομική & λογιστική διαχείριση των κοινωνικών επιχειρήσεων
6.      Πωλήσεις & εξυπηρέτηση πελατών στην κοινωνική οικονομία
7.      Προσωπική ανάπτυξη
8.      Επικοινωνία & ομαδική εργασία (teambuilding, teamwork)
9.      Αναζήτηση εργασίας & έναρξη επιχειρηματικότητας στην κοινωνική οικονομία – βασικές αρχές εργατικού δικαίου
10.  Υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας
11.  Χρήση ΤΠΕ στη λειτουργία των κοινωνικών επιχειρήσεων

Στη δράση συμμετέχουν έντεκα (11) ωφελούμενοι των δήμων Ναυπακτίας και Ι.Π. Μεσολογγίου και υλοποιείται από το ΚΕΚ Άλφα, εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.

Νέα προγράμματα απασχόλησης 21.620 ανέργων                             σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
Δύο (2) νέα προγράμματα απασχόλησης 21.620 ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ξεκινά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τα οποία θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ.
Το 1ο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ,  αφορά 16.600 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής  άσκησης, πιστοποίησης  και απασχόλησης, όπως:
·         Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών
·         Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της
·         οικονομίας διάρκειας 300  ωρών.
·         Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης
·         Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος
·         Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το (25%) των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές είκοσι πέντε (25) ημερομίσθια ανά μήνα καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.
Το 2ο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ,  αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις.
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. 
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
·         Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
·         Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
·         Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
·         Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) που είναι εγγεγραμμένοι, στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες από τις επιχειρήσεις, καθώς και από τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.

Προγράμματα επιχορηγήσεων για επιχειρήσεις               Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013 (Μέτρα 2.1 & 2.3)
Μέτρο 2.1 "Υδατοκαλλιέργεια"
Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια:
  • Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων
  • Δράση 2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων
  • Δράση 3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς
Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί από 1 Αυγούστου 2012. Ο προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων πρέπει να είναι άνω των 20.000,00€ και κατ’ ανώτερο 2.000.000,00€ για τις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης και 1.000.000,00€ για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης. Το ποσοστό επιχορήγησης εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και κυμαίνεται από 20% έως 60%.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.alieia.gr




Μέτρο 2.3 "Μεταποίηση και Εμπορία"
Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας:
  • Δράση 1: Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης. Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, επέκταση ή ίδρυση, μετεγκατάσταση μονάδων και εγκαταστάσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων και στην ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία από αλιευτικά σκάφη.
  • Δράση 2: Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας.
    Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό, μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων εμπορίας.
Ο προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων πρέπει να είναι άνω των 20.000,00€ και κατ’ ανώτερο 3.000.000,00€ για τις περιοχές εντός στόχου σύγκλισης και 500.000,00€ για τις περιοχές εκτός στόχου σύγκλισης.
Το κατώτερο όριο για τα αλιευτικά σκάφη με σκοπό την ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία ορίζεται σε 5.000,00€. Το ποσοστό επιχορήγησης εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και κυμαίνεται από 20% έως 60%.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.alieia.gr

Μέτρο 123Α για την Μεταποίηση & Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το Μέτρο 123Α για την Μεταποίηση & Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων το οποίο αφορά ιδιωτικές επενδύσεις με ελάχιστο προϋπολογισμό 100.000,00€ και μέγιστο 10.000.000,00€. Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 20% - 65%. Μέσω του προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς:
  • Κρέατος
  • Γάλακτος
  • Αυγών – πουλερικών
  • Διαφόρων ζώων
  • Δημητριακών
  • Ελαιούχων προϊόντων
  • Οίνου
  • Οπωροκηπευτικών
  • Ανθέων
  • Ζωοτροφών
  • Σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού
  • Φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση  www.agrotikianaptixi.gr

Νέος Επενδυτικός Νόμος

Άμεσα αναμένεται να ανοίξει ο Β' κύκλος του Επενδυτικού Νόμου (ο Α' κύκλος υποβολών ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου 2014) με διαφοροποιήσεις ως προς τα ποσοστά επιχορήγησης (που θα φτάνουν έως το 45%) καθώς και στις διαδικασίες ώστε να γίνει πιο ευέλικτος και προσιτός.
Ο Αναπτυξιακός Νόμος απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, ενδεικτικά:
  • Τουριστικές επιχειρήσεις
o        Ίδρυση, επέκταση, εκσυγχρονισμός ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων τουλάχιστον 3*
o        Μετατροπή παραδοσιακών ή διατηρητέων κτισμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες τουλάχιστον 2*
o        Ειδικές μορφές τουρισμού (συνεδριακά κέντρα, κέντρα θαλασσοθεραπείας, γήπεδα γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, θεµατικά πάρκα, μαρίνες-καταφύγια τουριστικών σκαφών κ.α)
  • Μεταποιητικές επιχειρήσεις (βιοτεχνίες, βιομηχανίες, μονάδες ανακύκλωσης κ.α.)
  • Μονάδες Logistics
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (εκτός φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών πάρκων) - στις επιχειρήσεις ΑΠΕ παρέχονται μόνο φορολογικά κίνητρα (φοροαπαλλαγές) και όχι επιχορήγηση
  • Θερμοκήπια
Για να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για τον Επενδυτικό www.ependyseis.gr

Σύντομα αναμένονται τα πρώτα προγράμματα                              στo πλαίσιo του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020

Έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ολοκλήρωση υποδομών και την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης θα δίνει το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα (εκτός από το αγροτικό) θα είναι αυτό που θα αφορά στήριξη των σχεδίων υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων, με προτεραιότητα στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα δοθεί έμφαση στο πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, με εμπροσθοβαρείς δράσεις, με στήριξη των ανέργων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Πρόσληψη Απεξαρτημένων του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, μέσω προγράμματος Ενίσχυσης της Απασχόλησης για πρόσληψη ατόμων από Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες.

Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ, με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300  ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί, Επαγγελματικά Σωματεία και Ενώσεις αυτών, Σωματεία, Αστικές Εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί (Ν.2716/17.5.1999), Κοινοπραξίες και γενικά Εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές, όπως υπολογίζεται κατ’ έτος, για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ, καθώς και στις ασφαλιστικές εισφορές,  εκείνων που το ΙΚΑ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης, ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται επιπλέον το ποσό που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας, για τους μήνες που αυτά καταβάλλονται.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για υποψήφιους μέσω του ΚΕΘΕΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΚΕΘΕΑ: 210 3845029, κος Νίκος Ζαχαράκης.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μπορείτε να επισπευτείτε την σελίδα του ΟΑΕΔ: