«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αγρότες Καρδίτσας: Συλλαλητήριο με τρακτέρ στις 27 Νοέμβρη

Να πάρουν μέρος στο απεργιακό  συλλαλητήριο της 27ης Νοέμβρη στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και να κατέβουν με τα τρακτέρ καλεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) τους μικρομεσαίους αγρότες. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ.,όπου θα γίνει και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Για την προετοιμασία της κινητοποίησης η ΕΟΑΣΚ οργανώνει ενημερωτικές συσκέψεις και συγκεντρώσεις - έγιναν, ήδη, στην Καρδίτσα με συμμετοχή αγροτικών συλλόγων από 23 χωριά, στον Παλαμά, στο Λιοντάρι, στο Μάρκο και θα συνεχιστούν σε άλλα χωριά - ενώ, από την Κυριακή 23 Νοέμβρη, θα τρακτέρ να βγουν στις πλατείες των χωριών...

Όπως τονίζει η ΕΟΑΣΚ  «η βαρβαρότητα που ζούμε, οι αντιαγροτικές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ μας οδηγούν στη φτώχια, στην εξαθλίωση, στον αφανισμό. Στο ήδη υψηλό κόστος παραγωγής, σε μέσα και εφόδια, προστέθηκαν τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΓΑ, οι παρακρατήσεις του ΦΠΑ, της επιστροφής πετρελαίου, των επιδοτήσεων. Οι κτηνοτρόφοι, εκτός από τις απώλειες που είχαν από τον καταρροϊκό πυρετό, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, τους μείωσαν το εισόδημα από την εξισωτική αποζημίωση και την μείωση των βοσκοτόπων.
Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι μπροστά μας. Καμία ρύθμιση δεν θα έχει αντίκρισμα, αφού δεν θα έχουμε εισόδημα».
Υπογραμμίζει ότι «θα χρειαστεί ενεργή συμμετοχή και κοινή δράση, συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους, γιατί έχουμε κοινά προβλήματα και κοινές είναι οι αιτίες που τα δημιουργούν, ώστε ενιαία να συγκρουστούμε μ’ αυτές τις πολιτικές για να τις ανατρέψουμε. Μας δίνεται μια ευκαιρία γι’ αυτό άλλωστε με την πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις 27 Νοέμβρη».
Η ΕΟΑΣΚ καλεί «τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα στα χωριά, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να εντείνουν τις συζητήσεις και τις ενημερώσεις σε όλα τα χωριά, να δημιουργήσουμε κλίμα αγωνιστικότητας, ενεργής συμμετοχής, οργάνωσης του αγώνα. Να μαζικοποιήσουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, να συγκροτηθούν νέοι, ώστε πιο αποφασιστικά να μπούμε στον αγώνα για να διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας».